cambio
Imagen de archivo de una ola de calor en el centro de Valencia.

La setmana més calorosa a València, fins al moment, ha obligat a la Conselleria de Sanitat a elevar avui i demà la alerta sanitària per onada de calor alt i extrem en 25 comarques de la Comunitat Valenciana.

Aquesta intensa calor no sols està afectant a València ja que la resta del país també està patint elevades temperatures. A més, cal sumar-li la dificultat per a dormir ja que continuaran les nits tropicals els pròxims dies.

En concret, estan en alerta El Comtat, L’Alcoià, La Marina Alta, L’Alacantí, El Vinalopó Mitjá, L’Alt Vinalopó, El Baix Vinalopó, La Ribera Alta, El Baix Maestrat, L’Alcalaten, L’Alt Millars, La Plana Alta, El Baix Segura, La Canal de Navarrés, Els Ports, La Safor, La Vall d’Albaida, La Vall de Cofrents/Aiora, Els Serrans, La Plana d’Utiel, La Costera, El Racó d’Ademús, L’Alt Palància, El Camp de Túria i La Foia de Bunyol.

Quant a la predicció de les temperatures nocturnes, s’esperen nits tropicals en els següents municipis: Agost, Montfort, Busot, Aigües, Tibi, Xixona, Novelda i Petrer.

Calor els pròxims dos dies 

Avui dimarts, AEMET preveu unes temperatures mínimes de 22 graus en les zones del litoral de València. Les màximes superaran els 30 graus en les zones de costa i aconseguiran els 38 graus a l’interior.

El dimecres les temperatures mínimes patiran un ascens, mantenint-se significativament altes en zones del litoral (22-24°); màximes també en augment en la meitat nord del litoral (32-33°). A més, s’aconseguiran valors significativament alts en àmplies zones de l’interior (37º).