Confinan a 200 niños por una cepa de coronavirus
Patio del colegio Las Carmelitas de Elda.

La Conselleria de Sanitat ha confinat a un total de 200 estudiants del col·legi Las Carmelitas d’Elda (Alacant). El centre privat ha detectat un brot de coronavirus d’un cep “altament contagiós”. Pel que sembla, aquesta s’ha propagat entre els alumnes d’Educació Infantil.

Segons el comunicat del centre, el brot només ha afectat estudiants de dos classes diferents. No obstant això, a causa de la seua ràpida propagació, Sanitat ha optat per confinar totes les aules d’aquesta etapa educativa.

La decisió afecta a estudiants de 3 a 5 anys que hagen anat a classe durant les dos últimes setmanes. Només hi ha dues excepcions d’alumnes que no hauran de guardar quarentena. D’una banda, tots aquells que no hagen assistit a les aules en les dates indicades; a més, també estan exempts els xiquets que hagen passat el coronavirus en els últims tres mesos. No obstant això, les aules romanen tancades per a tots. Per tant, cap alumne d’Infantil podrà acudir al col·legi en els pròxims dies.

Tal com ha detallat el col·legi, Sanitat procedirà a realitzar un garbellat entre tots els escolars afectats. L’objectiu és detectar tots els casos positius i conèixer l’abast d’aquest cep.

Malgrat la preocupació, el col·legi valencià ha volgut enviar un missatge de calma a pares, professors i alumnes. A més, ha recordat que els estudiants confinats no han d’eixir de casa encara que sí que ho tenen permès els seus pares i germans. No obstant això, ha fet una crida per a extremar les mesures de precaució en les llars i evitar la propagació del virus.