15k

València rep un any més la 15K València Oberta al Mar en la que serà la seua setena edició. La carrera, organitzada per Las Provincias y patrocinada per Banco Santander, es celebrarà aquest diumenge 17 a les 9:00h. A la cita acudiran milers d’atletes d’elit, que es tiraran als carrers de la capital del Túria per a gaudir d’un recorregut il·luminat per la platja.

El rècord de la carrera es va establir en 2017 pel marroquí Jaouad Tougane, fixant-lo en 44 minuts i 54 segons. Ara, una nova amenaça es cern sobre el registre que va fixar en 2017 Tougane. Els més ràpids tindran encara més rectes, sobretot en el tram final, per a arrapar segons al cronòmetre. I els que cerquen marca personal, també.

El punt d’eixida enguany ja no estarà en l’Avinguda del Port, sinó en Manuel Soto, al costat de l’embull 4 del Port. Durant quatre quilòmetres, els participants contra direcció al mar fins a arribar a la porta de Vivers. Des d’ací i durant 11.000 metres, els corredors s’aniran aproximant a la platja per mitjà d’avingudes com la d’Aragó o la de Tarongers.

Una altra de les novetats d’enguany és l’eliminació a partir del km 12 de la part més tortuosa del recorregut, mantenint-se l’espectacular final pel passeig marítim. Això facilitarà una mica més la possibilitat que cada atleta complisca amb el seu temps desitjat.

Segons apunta el propi diari Las Provincias, aquesta edició destacarà per la seua presència femenina. Amb prop de 1.500 atletes apuntades fins ara, la previsió és que aquesta xifra arribe a les 1.700, la qual cosa suposa un 30 per cert del total de participants.

Los valencianos desconocen las normas de circular en patinete

Sorteo de entradas gratis para ver la mascletà desde el balcón del Ayuntamiento