València viurà una jornada de transport gratuït

Metrovalencia, TRAM d'Alacant i TRAM de Castelló se sumaran a la celebració el Dia Europeu sense Cotxe dins del programa de la Setmana de Mobilitat.

huelga

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, María José Salvador, i el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han presentat les actuacions relacionades amb la celebració de la Setmana Europea de Mobilitat.

Es tracta d’una iniciativa “transversal -ha explicat la consellera- on hem involucrat la mobilitat sostenible, el transport públic i les campanyes que anem a desenvolupar a l’àmbit educatiu perquè creiem que és fonamental conscienciar des de xicotets la necessitat d’utilitzar el transport públic o moure’s sense cotxe en el marc de la Setmana de la Mobilitat”.

En aquest context, Salvador ha anunciat que “un any més la Generalitat vol impulsar i fomentar l’ús del transport públic i, per açò, el 22 de setembre s’oferirà transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló“.

La consellera ha destacat també el recent anunci del President Puig que a la fi d’any tindrem servei de metro nocturn els caps de setmana, equiparant-nos així amb altres ciutats europees. “Pretenem- ha afegit Salvador- que siga una mesura dinàmica que s’anirà millorant a mesura que vaja funcionat aquest nou servei, a més amb la seua engegada contribuirem a reduir la sinistralitat”.

Así podría funcionar el metro nocturno de Valencia