Un tauró en Balears que no es veia des de fa 30 anys

En els últims anys va haver-hi possibles albiraments no confirmats i rumors diversos

Un tiburón en baleares

Aquest estiu les aigües de les Illes Balears han tingut la visita d’un tauró blanc, una espècie que feia 30 anys que no podia veure’s a la zona. L’expedició Alnitak 2018, liderada pel biòleg Ricardo Sagarminaga van Buiten, han estat els qui han fet una fotografia de la troballa.

Com han informat a través de la seva pàgina de Facebook, han gravat a 8 milles de la Illa de Cabrera durant 70 minuts la presència d’un tauró blanc de 5 metres de longitud en aigües properes al Parc Nacional de l’Arxipèlag de Cabrera, en les Illes Balears.

En els últims anys va haver-hi possibles albiraments no confirmats i rumors diversos, però aquesta és la primera constatació científica de la presència del Carcharodon en aigües espanyoles des de fa almenys 30 anys. En aquesta ocasió, aquest albirament històric ha estat fotografiat, filmat i contemplat per una tripulació de 10 persones de cinc països.

La presència de grans taurons blancs en aigües espanyoles era un rumor constant, així com una evidència històrica ratificada per fotografies i toponímia en tota la costa balear, llevantina i catalana. No obstant això des de fa molts anys no s’havia pogut documentar com s’ha fet a bord del ketch de recerca Töftevaag!.

Photo credit: ALNITAK / Beat von Niederhaeusern