La Setmana Santa Marinera de València, declarada Festa de d’Intérés Turístic Nacional, és, sens dubte, un reclam durant aquests dies per als valencians i els turistes i la segona celebració festiva més important de la ciutat.

Els barris marítims es converteixen aquests dies en el centre d’atenció, on processons, altres actes religiosos, gastronomia i tradició s’uneixen i marquen els ‘passos’ d’aquesta festivitat.

7 Televalencia ha volgut conèixer més a detall tota la programació que des de la setmana passada plena de fervor, solemnitat i bon ambient els carrers de el Grau, el Cabanyal i el Canyamelar. Ho fem de la mà de Francisco Burguera, tresorer de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera, qui descriu com es viu, les seues particularitats i el gran esforç que s’està fent per a situar-la en el lloc que li correspon, donada la seua importància i la seua singularitat.

Sabies que…?

Algunes imatges es guarden aquests dies en cases particulars o locals socials que la gent pot visitar.

En les taules de les cases dels citats barris marítims no falten aquests dies plats típics com el ‘potaje’, el abadejo i  creïlles, les mandonguilles d’abadejo o les sardines. Tampoc en els menús dels restaurants de la zona, com un dels seus principals reclams.

Se segueixen portat les camines a costal i a muscle.

En l’actualitat existeixen 31 germandats’.