El nou espai sanitari de Campanar comença a prendre forma

L'antiga Fe de Campanar comptarà amb un Centre d'Especialitats d'alta Resolució, Urgències 24H i una escola de salut, entre molts altres serveis.

Campanar
Maqueta ganadora del Concurso de Ideas Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha presidit la reunió del jurat del concurs d’idees Espai Sanitari Campanar Ernest-Lluch que ha seleccionat el projecte guanyador que ha recaigut en Ignacio Carbonell Cantí.

Barceló ha felicitat a l’estudi d’arquitectura guanyador i ha agraït a la resta de participants la seua col·laboració pels excel·lents treballs que han presentat. “El projecte sanitari previst per a la zona de Campanar va a estar dotat dels millors recursos assistencials. A més, el fet d’haver creat un concurs d’idees potenciant la participació ciutadana ens permet conèixer i cobrir les necessitats assistencials reals dels veïns d’aquesta zona de València”.

L’estudi guanyador rep ara una dotació pressupostària de 100.000 euros com a avançament per a la redacció del pla director d’infraestructures i pla urbanístic dels nous serveis assistencials de l’antic hospital La fe de Campanar, valorat en un total de 400.000 euros.

Segons ha manifestat Ana Barceló, “es tracta d’un projecte sanitari que ha sorgit del diàleg i de la participació ciutadana i que el seu objectiu s’ha centrat a retornar als veïns de Campanar uns serveis sanitaris de qualitat”.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, al costat de l’arquitecte Ignacio Carbonell Cantí.

Concurs d’idees

Els 14 projectes que es van presentar al concurs d’idees han arreplegat part de les infraestructures que integraran l’Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch. En concret, en este espai està previst un hospital de crònics i llarga estada, un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada de pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals, un centre d’estudis en salut i gènere, una escola de salut, una casa del pacient i l’ampliació de l’aparcament subterrani. En l’exterior es contempla un parc urbà que connectarà l’espai entre totes les àrea.

El concurs d’idees Espai Sanitari Campanar- Ernest Lluch ha consistit en un concurs obert i anònim. De les 14 propostes que es van presentar, sis d’elles van passar a una segona fase el passat mes de març. Cinc propostes van ser seleccionades pel jurat d’aquest concurs i l’altra proposta va ser triada mitjançant votació popular.

La finalitat ha sigut que els ciutadans pogueren triar, per açò, des del 30 de gener fins al passat 28 de febrer van estar exposades tant en l’antic hospital de Campanar com en l’edifici de la Fe de Malilla. perquè pogueren veure-les i dipositar els seus vots en una urna.

Maqueta guanyadora de l’estudi d’Ignacio Carbonell Cantí.

Nou Espai Sanitari Campanar

A més de les infraestructures que s’han inclòs en el concurs d’idees, l’Espai Sanitari Campanar compta amb altres infraestructures que en aquests moments es troben en tràmit administratiu.

D’esta manera, este espai comptarà amb el centre de salut ‘Campanar II’ que tindrà servei d’urgències les 24 hores, i oferirà cobertura a les zones de Campanar, Tendetes i El Calvari. Així mateix, comptarà amb el Centre d’Especialitats d’alta Resolució ‘Campanar’ que serà l’únic amb radiologia, TAC, ressonància magnètica i Cirurgia Major Ambulatoria.

Gràcies a aquests centres els veïns d’esta zona disposaran de consultes d’especialitats, rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, un PAS, cirurgia menor i major ambulatoria.

Els veïns de Campanar trien l’antiga Fe abans que el centre de salut