talia

El teatre Talia de València acull la representació, a partir d’aquest cap de setmana d’una de les comèdies de més èxit en tot el planeta i una declaració d’amor cap al món del teatre. La nova versió de “Por delante y por detrás / per davant i per darrere disposada al fet que el públic no pare de riure.

Sens dubte, un clàssic que segueix més viu que mai després de més de 30 anys en els escenaris, a través de la nova adaptació de Paco Mir dirigida per Alexander Herold sobre el text de Michael Frayn, i ara també amb versió valenciana de Juli Disla. És un muntatge bilingüe en castellà i valencià totalment renovat i amb un nou repartiment d’actors que farà les delícies del públic.

En realitat, “Por delante y por detrás / per davant i per darrere”, són dues comèdies en una. La primera, un grup d’actors que interpreten un vodevil bastant ordinari en forma de farsa. La segona, les dificultats i em bolics de tot tipus que pateix la companyia per a muntar i “girar” aquesta “magnífica obra”. Però, com si açò no fóra suficient, Michael Frayn ens reserva una sorpresa. En el segon acte gira el decorat per a deixar-nos veure la farsa delirant que té lloc entre bambalines: actors i actrius barallant-se en silenci mentre entren i ixen de l’escenari per a seguir la funció com si dins no s’estigueren matant.

En paraules del seu director, Alexander Herold, és “la comèdia més divertida mai escrita. I aquesta no és la meua opinió (encara que d’altra banda seria lògic després de muntar-la nou vegades), sinó una opinió àmpliament compartida per milions de persones en tot el planeta.”

“Por delante y por detrás / per davant i per darrere” s’ha traduït a 28 idiomes, representada en 50 països diferents des de la seua estrena a Londres fa ja més de tres dècades i vista per més de 12 milions d’espectadors a tot el món. En 2018, el Teatre Talia acollirà les representacions d’aquesta nova versió bilingüe.do a 28 idiomas, representada en 50 países diferentes desde su estreno en Londres hace ya más de tres décadas y vista por más de 12 millones de espectadores en todo el mundo. En 2018, el Teatre Talia acogerá las representaciones de esta nueva versión bilingüe.