Web

L’Ajuntament de Silla ha presentat en la Sala de plens de la mà de l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá; el regidor de Transparència, Salvador Mestre, la viceinterventora de l’Ajuntament de Silla, Mari Cruz Martí, i la responsable de Civio, Sonia Pérez, On van els meus impostos? Una pàgina web que permet als ciutadans conèixer les despeses i ingressos del Consistori de forma detallada des de l’any 2009 fins a l’actualitat, de manera que puguen establir-se comparatives interanuals.

Les dades que componen la web provenen de la informació publicada al Portal de Transparència de l’Ajuntament i seran actualitzades periòdicament. L’eina possibilita que la ciutadania sàpia quin és la quantitat exacta pressupostada (amb modificacions incloses) i executada per a cada departament o servei públic i quina àrea realitza cada despesa o rep cada ingrés.
La pàgina web inclou un cercador de text amb possibilitat de filtrar el resultat de cerca i nombroses infografies interactives a través de les quals es pot aconseguir una cerca més precisa i detallada. Així mateix, també està disponible un glossari de temes per a facilitar la comprensió dels pressupostos.
La informació consultada pot compartir-se a través de les xarxes socials Twitter, Facebook i Google + i és possible exportar les dades en un document Excel o CSV.
On van els meus impostos? ‘ és un projecte capdavanter en innovació impulsat per la regidoria de Transparència, Comunitat i Participació, i executat per la Fundació Ciutadana Civio, creadora de l’eina de codi obert On van els meus impostos?, que ja s’ha implantat en altres ciutats com Barcelona, Santiago de Compostel·la o Castelló.