Consulta Popular

Gallet és la nova moneda social que la Concejalaía de Transparència, Comunitat i Participació de l’Ajuntament de Silla vol implantar. Aquesta nova forma de pagar té com a objectiu, segons el regidor de l’àrea, Salvador Mestre, “facilitar la subsistència a les persones del veïnat que estiguin més necessitades i també per a tothom com una forma de cohesionar la comunitat mitjançant l’economia solidària”.

De moment, s’ha publicat l’esborrany del reglament de la futura Xarxa d’Intercanvi Comunitari, que estarà sotmès fins al 15 de novembre en un procés participatiu obert en línia perquè la ciutadania pugui aportar propostes de millora.

El veïnat podrà participar de la nova Xarxa d’Intercanvi Comunitari mitjançant una plataforma web molt intuïtiva i senzilla d’utilitzar. A través d’un document editable, tothom pot afegir, llevar o modificar el contingut del document municipal. Per poder participar, cal accedir al document en línia i fer les contribucions oportunes.

La Xarxa d’Intercanvi Comunitari funciona amb dos tipus. D’una banda, els directes entre dues persones que arriben a un acord per intercanviar els seus bens o serveis; per un altre, amb ‘gallets’, la unitat d’intercanvi -o moneda- que serà pròpia i d’àmbit local. Aquesta eina permet fer intercanvis multilaterals entre tots els membres de la xarxa.