La Guia Repsol s’ha modernitzat i ha  apostat per la nova avantguarda gastronòmica. En l’acte  celebrat en el Centre del Carme a València s’ha distingit als cuiners valencians amb el lliurament de la nova chaquetilla de disseny subtil i amb un patró més estilitzat, afavoridor, adaptable, còmode i elegant que permet la llibertat de moviments en el dia a dia en les cuines de tots els cuiners amb sols de Guia Repsol.

“En aquests 40 anys de vida de Guia Repsol hem pogut veure que aquest element clàssic i emblemàtic de la cuina necessitava evolucionar –comenta María Ritter, directora de Guia Repsol–. Per a açò nostra millor aportació ha sigut en la innovació dels materials. Hem donat amb un teixit que té una història molt bonica, creat a partir de cotó usat procedent de roba reutilitzada i de deixalles, de plàstic, principalment de botelles. Aquest nou material enfila molt bé amb la filosofia de Repsol centrada en la renovació de l’energia”.

Si en la part tècnica els científics de Repsol han posat tota la seua ànima i interès per crear una tela altament tecnològica i respectuosa amb el medi ambient, en la part estètica es necessitava algun creador que estiguera a l’altura del propòsit. El triat per a tamaña empresa ha sigut Juan Duyos, els dissenys de la qual es caracteritzen sempre per la modernitat, l’elegància i la qualitat.

“El procés creatiu que hi ha darrere de l’alta costura i de l’alta gastronomia és molt similar”, comenta el dissenyador. “Per a mi ha sigut un repte treballar sobre la idea d’una peça que porta des de principis de segle sense evolucionar. Em va motivar molt també el treballar amb un material nou procedent de fibres reciclades. Jo estic molt conscienciat amb la cura del medi ambient i m’al·legue molt que Repsol també ho estiga”.

Los chefs valencianos reconocidos en la última entrega de Soles Repsol.

Un total de 17 restaurants amb Sols en la província de València

Dels 528 restaurants classificats enguany amb Sols, 44 tenen la seua seu a la Comunitat Valenciana. Entre ells, sis reben el seu primer Sol:Baret de Miquel” (Dénia), “Mesón El Granaíno” (Elche), “Teatro Bistrot Terrace” (Alicante), “Lienzo”, “Saiti” (València) i “Raúl Resino” (Benicarló). Destaca així mateix el retorn de “La Sucursal”, reconeguda amb Dos Sols després de la seua reobertura en l’edifici Veles i Vents de la Marina del Port de València. Mantenen la màxima qualificació de Tres Sols “Ricard Camarena Restaurant”, “Quique Dacosta Restaurante” i “L’Escaleta”.

Joves promeses llueixen il·lusionats el seu primer Sol com María José Domínguez, que en

Lienzo” (València) presa prestats hits populars com els fartons o l’aigua de València per a sorprendre.

Dels 44 restaurants valencians guardonats amb Sols Repsol, 17 es localitzen en la província de València. Ricard Camarena, revalida la màxima distinció de Tres Sols, mentre que altres deu restaurants han sigut reconeguts amb Dos Sols: Apicius, Askua, El Poblet, Kaymus, Komori, La Sucursal, Riff, Vertical i Vinícolas de Raúl Aleixandre en València, i Casa Manolo en Daimús. Finalment, enguany sis restaurants de la capital del Turia llueixen Un Sol Repsol: Canalla Bistró, La Salita, Q’Tomas, Saiti, Vuelve Carolina y Lienzo.