Els detalls que amaga el Palau del Marqués de Dos Aigües

7 Televalencia recorre aquest palau declarat monument històric-artístic en 1941

En 7 Televalencia et mostrem algunes de les curiositats que amaguen els rincons més bonics de la ciutat de Valencia, hui recorrem el Palacio del Marqués de Dos Aguas.

El palau del Marqués de Dos Aigües es troba situat en el centre històric de la ciutat de València, entre els carrers Poeta Querol (antiga plaça Villarrasa i María de Molina), el carrer de la Cultura (carrer de l’abadia de Sant Martí) i el carrer de Sant Andrés.

L’espai en el qual se situa es creu que probablement anava en origen el terreny destinat a una necròpoli romana dels segles I a l’III d. de C.

L’edifici que hui es pot visitar es troba destinat a albergar el museu Nacional de Ceràmica i de les Arts Sumptuàries González Martí resultat d’una reforma duta a terme sobre l’antiga casa pairal d’estil gòtic propietat dels Rabassa de Perellós, els qui van adquirir el títol de marquesat de Dosaigües en 1699 atorgat a la família per Carles II.

Imatge de la Mare de Déu del Rosari que presideix la portada del Palacio

La portada està presidida per la imatge de la Verge del Rosari, obra de Francisco Molinelli, incrustada en un nínxol que permet la seua obertura amb una porta corredissa convexa des d’on descendeixen dos cabals d’aigua en al·lusió al títol dels marquesos, amb dos atlantes als costats que simbolitzen sengles rius, tot amb un resultat decoratiu de desbordant voluptuositat.

Entre 1853 i 1867,  el palau va patir una nova remodelació, en la qual van desaparéixer les pintures, que estaven en mal estat a causa de la humitat, sent substituïdes per estucs en tons grisos i roses imitant marbres.

Carrossa de les ninfes situada en la sala de las Carrosses

Entre els espais que alberga el palau, es troben el vestíbul, la terrassa enjardinada, el saló de la llumenera, el saló xinés o saló de te, el menjador, el saló de fumar, l’oratori, la sala gòtica o sala dels Pinazo, el dormitori dels marquesos, el tocador de diari, el tocador de luxe o de la deessa Venus, la sala de porcellana, el saló roig, el saló pompeià, el saló de ball i la sala de les carrosses (que acull dues carrosses i una cadira de mans, entre elles Carrossa de les nimfes que era propietat dels marquesos de Dosaigües).

El Palau del Marqués de Dosaigües és un dels monuments més visitats de la ciutat i entrar en ell és endinsar-se en una altra època,  pot visitar-se de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores i diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores per 3 €.

Salir de la versión móvil