spanoulis

Valencia Basket no va poder aconseguir la victòria en el retorn al Pireu en un partit igualat fins al final (80-70). El líder del conjunt grec, Vassilis Spanoulis, va decidir el partit en les últimes possessions per acabar amb 25 punts i 29 de valoració. Per part de Valencia Basket, Fernando San Emeterio va ser el màxim anotador amb 19 punts i 15 de valoració.

L’entrenador Txus Vidorreta va començar el partit amb un quintet format per Alberto Abalde, Erick Green, Fernando San Emeterio, Bojan Dubljevic i Tibor Pleiss. Un triple de l’aler càntabre va respondre a les cistelles de Milutinov i Printezis encara que el pivot serbi i Spanoulis van donar una primera renda a l’equip grec de cinc punts. L’equip taronja va tancar la seua anella però no aconseguia anotar i un 2+1 de Spanoulis i un alley-oop baixat per Papanikolaou portaven a Vidorreta a detindre el partit amb 13-3 al pas per l’equador del primer quart. San Emeterio va reactivar l’ofensiva valenciana amb dos cistelles seguides però Spanoulis i Milutinov seguien trobant l’anella amb facilitat per mantenir l’avantatge local. L’entrada en pista de Sergi García va millorar l’equip i Dubljevic i Will Thomas van anotar, però un triple de Papanikolaou sobre la botzina de possessió no permetia a l’equip taronja reduir el seu desavantatge i al final del primer acte es va arribar amb 22-11.

Will Thomas va baixar un alley-oop servit per Sergi García per començar el segon quart i l’ala-pivot nord-americà va convertir-se en el referent ofensiu per posar el 24-16 amb una cistella amb adicional. Un triple de Sergi García va portar a l’equip grec a parar el partit amb 24-19 després de la disputa dels primers dos minuts del segon acte. Hollis Thompson va trencar el parcial taronja i Mantzaris va pujar la renda local altra vegada a nou, però San Emeterio es va fabricar la cistella i va clavar un triple per posar el 28-24 i provocar un altre temps mort dels grecs. L’aler càntabre va posar a dos a l’equip taronja amb una safata marca de la casa i Doornekamp el va mantenir des del tir lliure després de la cistella de Milutinov. Olympiacos va castigar una pèrdua amb una esmaixada en transició de Papapetrou i Papanikolaou baix l’anella va posar de nou sis amunt a l’equip local, però Green va anotar de forma acrobàtica en transició en dues ocasions per al 34-32 abans que un mat de Milutinov i una pèrdua castigada amb cistella fàcil tornara a pujar la renda grega a sis a minut i mig per al descans. Spanoulis va robar una pilota per anotar sense oposició i li va fer una antiesportiva en la transició a Rafa Martínez que va suposar una jugada de cinc punts per posar a tres al Valencia Basket. I després d’una bona defensa, una safata en acció individual de Sergi García deixava el marcador en 40-39 a l’arribar a la mitja part.

Valencia Basket va tindre un parell d’opcions per posar-se per davant en l’inici de la segona meitat, però no les va aprofitar i un triple de Spanoulis i un cop de dits de Papanikolaou van obrir un parcial que Spanoulis va ampliar amb una safata per al 48-39. Sastre el va trencar a anella passada amb asistència de Pleiss i San Emeterio va clavar un triple per respondre a una esmaixada de Milutinov però Spanoulis trobava l’anella amb facilitat per mantenir damunt a l’equip local i McLean després rebot ofensiu va posar el 55-44 al marcador al pas pel minut 26. Els primers punts d’Alberto Abalde arribaven amb una bonica penetració amb oposició però Printezis responia penjant-se de l’anella taronja. Els grecs colpejaven des de la línia de 6,75 mitjançant Mantzaris i es col·locaven 60-48. Fregant el triple, Erick Green anotava un gran 2 + 1 per a mantenir a Valencia Basket en el partit. El mateix Green anotava, de nou, amb un tir llunyà esgotant el tercer període amb el 62-55 al marcador.

Ja en l’últim quart, dos punts més de Abalde, l’aportació de Dubljevic des de la línia de tir lliure i un bon ganxo de Will Thomas col·locaven a Valencia Basket a només un punt de l’Olympiacos (62-61). Sfairopoulos es veia obligat a detindre el joc i donar entrada a Spanoulis, que anotava només entrar a la pista. L’intercanvi de cops entre Roberts, Doornekamp i Milutinov donava una momentània avantatge de 4 punts a Olympiacos que es veuria reduïda de nou amb 2 tirs lliures anotats per Erick Green. Un inoportú mal moviment de Will Thomas permetia a Spanoulis anotar entrant a cistella. Restant únicament 2 minuts, Spanoulis repetia però el partit seguia sense decantar-(72-67). Després del temps mort Valencia Basket perdia la possessió i Spanoulis forçava la falta per anotar els 3 tirs lliures. Un nou tir en suspensió anotat per Green donava esperances a Valencia Basket que només anotava 1 dels tirs lliures que se li concedien a Abalde a falta d’un minut (75-70). El triple de Printezis a falta de 34 segons decidia un partit que finalitzava amb el marcador 80-70.