Primera victoria

Valencia Basket comença la Lliga Endesa 2017-18 amb un triomf en la pista del Real Betis Energia Plus per 80-90 amb una exhibició ofensiva de Erick Green (27 punts), ben acompanyat per Sastre (13 punts i 17 val) i Sam Van Rossom (12 punts amb 4/5 en triples). L’equip taronja va prendre el comandament del partit en el segon quart amb un parcial de 0-9, va aguantar amb el seu encert en el triple quan l’equip verd-i-blanc es va posar a tres en el tercer acte i va trencar definitivament l’encontre en l’inici de l’últim.

L’entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrí i Joan Sastre van respondre a les primeres cistelles de l’equip bètic, amb dues cistelles seguides de Erick Green per a donar un primer avantatge taronja (4-8 min.3). Anosike va fer mal prop de l’anella per a equilibrar el partit i malgrat que Green seguia anotant, Kelly mantenia la igualtat i un triple de Bongou-Colo van posar per damunt al quadre local (13-12). Anosike va seguir fent mal però Will Thomas i un triple de Rafa Martínez van tornar a posar per davant a l’equip taronja. Una safata de Franch i dos tirs lliures de Green després, el primer quart va acabar amb 18-19.

El segon acte va començar amb dos triples seguits de Sam Van Rossom, encara que Franch i Blanco seguien anotant. Una pilota penjada a Pleiss va posar el 22-27, encara que Golubovic i McGrath amb cinc punts seguits van tornar a posar per davant al quadre local (29-27 min.14). Vives des de la mitja distància i Sastre després de robatori li van donar la volta de nou a l’encontre i un ganxo de Dubljevic i un triple de Joan Sastre van ampliar el parcial a 0-9, per a posar el 29-36. Anosike va tornar a anotar per a l’equip local, però Will Thomas va anotar un triple des de la cantonada. Luke Nelson va replicar amb un altre triple, però Vives li va respondre immediatament amb un altre per a deixar el marcador en 34-42 en arribar a l’intermedi.

Anosike va començar la segona meitat enxufant al seu equip amb dues cistelles baix l’anella, però Green des de la mitja distància i un triple de Dubljevic van replicar eixos punts inicials. Van Rossom va respondre al triple de Bongou-Colo i Green a la cistella de Kelly per a mantenir en nou la renda visitant (43-52 min.24). El quart triple de Van Rossom va respondre a l’anterior de Kelly i Valencia Basket responia a l’encert verd-i-blanc amb una acció individual de Sastre. McGrath i Franch van baixar el desavantatge local a quatre punts, i encara que Pleiss va anotar després d’una pilota penjada, Nelson amb un tir complicat posava el 55-59. Doornekamp va anotar el triple des de la cantonada però Nelson mantenia a prop als seus i un mat de Bongou-Colo en transició va acostar a tres al quadre sevillà. Vives es va fabricar la safata per a posar el 59-64 amb deu minuts per jugar.

Dues accions individuals de Erick Green van tornar a posar nou a dalt a l’equip taronja i malgrat la cistella de Golubovic, Sastre a anella passada posava de nou els nou d’avantatge i un triple de Green portava a Alejandro Martínez a parar el partit amb 61-73 a 7:13 per al final. Un mat de Sastre va posar un màxim avantatge de catorze punts, encara que Anosike i tres tirs lliures de Ryan Kelly van posar el 66-75 al pas per l’equador de l’últim quart. Després d’una nova cistella de Green, Kelly va traure un 2+0 i Dubljevic va anotar dos tirs lliures. Bongou-Colo i Pleiss van intercanviar punts amb la renda taronja estabilitzada en onze punts, fins que Tibor amb una cistella baix l’anella va ficar el partit amb 70-83 a tres minuts del final. Bongou-Colo va tractar d’enganxar als seus amb set punts seguits, però Bojan Dubljevic i Green van anotar els seus respectius tirs lliures i Will Thomas va tancar la trobada des de la línia de personal per a un partit que, malgrat el sprint final protagonitzat per Bongou-Colo, va acabar amb un resultat de 80-90.