Alejandro Sanz con un joven de la Fundación Asindown. /

Els focus de la cultura es focalitzen hui a València amb la celebració de la 36º edició dels Premis Goya. Enguany la gala cercarà ser més inclusiva que mai. Per a això, els xics i xiques amb síndrome de Down col·laboraran en l’organització de la nit del cinema espanyol.

Gràcies a l’acord entre l’Acadèmia de Cinema, La Caixa i Fundació la Caixa, els membres de la Fundació Asindown estaran presents en la gala. Així, aquesta nit acompanyaran i assistiran als convidats en el photocall que acollirà el Palau de Les Arts de València.

A més de la cerimònia, els joves de l’associació porten diverses setmanes ajudant a realitzar preparatius i esdeveniments previs al lliurament d’aquest dissabte. També han cooperat en la campanya de creació de contingut per a les xarxes socials anunciant la gala. Així mateix, han col·laborat en la mostra d’un tour virtual que recorre els llocs més icònics de València als nominats.

LA FUNDACIÓ ASINDOWN, BOLCADA AMB EL FOMENT DE LA CULTURA

Asindown porta diversos anys apostant per la cultura com a eina per a arribar a la societat. Així, es fa un gran pas a explicar la realitat de la discapacitat intel·lectual. Estar presents en aquesta edició dels Premis Goya és una gran part de la seua reivindicació i inclusió de les persones d’aquest col·lectiu.

«La inclusió no és sol un debat, ha de ser una realitat. Estem en els Goya 2022 perquè entitats com a Fundació la Caixa i l’Acadèmia del Cinema han fet una gran aposta per portar a aquesta gala els valors de les persones amb discapacitat intel·lectual», assegurava Manuel Campos, gerent d’Asindown.

Un dels grans valedors d’Asindown és la xarxa ‘La Força del Cor’ de Alejandro Sanz. Aquest projecte és una plataforma de comunicació i sensibilització encapçala pel famós artista. De fet, el cantant és considerat el padrí de l’associació per la seua relació amb les persones d’Asindown. «És l’exemple d’aqueix compromís que cerquem en la societat», destaca Campos.