València, sense taxis en plenes Falles

Més d'1.000 taxistes no han pogut treballar i alguns han sigut multats per la Policia Local en eixir per defecte la tarifa 2 en les taxímetros quan no era festiu.

vaga taxis
Des de primera hora de la jornada del dijous el caos s’ha apoderat de la ciutat de València a causa de la paralització del servei de taxis per una mala programació dels taxímetros. En concret, més d’1.000 taxistes es van veure afectats a l’inici de la seua jornada laboral quan van connectar el taxímetro i van veure que la tarifa, marcada en el dispositiu per defecte i que no poden manipular, era la tarifa 2 com un dia festiu.

“Ens sembla inacceptable l’ocorregut a València amb el nostre sector. No solament no hem pogut donar el servei que el ciutadà demanda en plenes Falles, sinó que a sobre molts dels meus companys s’han anat a les seues cases multats pels agents de la Policia Local que han  decidit no esbrinar el que estava passant i que no era suficient amb un simple advertiment”, assegura la presidenta de la Plataforma d’Afectats per la Nova Llei del Taxi, Isabel Segura.

En total, “calculem que la fallada en la programació dels taxímetros ha generat pèrdues al sector de més de 150.000 euros”, afig la presidenta que a més avança que van a demanar danys i perjudicis per l’ocasionat.

Al final el major perjudicat ha sigut el ciutadà que en el primer dia de Falles ha vist com ha sigut missió impossible trobar un taxi que oferira servei. Des de la Plataforma d’Afectats per la Llei del Taxi asseguren que els sembla inconcebible l’actitud de l’administració ja que en comptes d’intentar solucionar el problema assenyalen que ha decidit carregar contra el taxista, sense preocupar-li si València es quedava sense taxis.

“Els taxistes no hem pogut donar el servei que la població necessitava perquè no ens han deixat”, conclou Isabel Segura. Des del sector del taxi han exigit als tècnics que revisen la programació aprovada per a la resta de l’any per a evitar un nou caos en el servei com el qual els veïns han hagut de patir a València.