tau castelló

Valencia Basket va sumar el seu segon triomf de la pretemporada en imposar-se al TAU Castelló de LEB Or per 71-78 en un partit en el qual els dos equips van unir les seues veus per a donar a conèixer i reclamar la posada en marxa del projecte del Corredor Mediterrani, corresponent a la cinquena edició del Trofeu Diputació de Castelló. El quadre taronja va haver d’apretar les dents per a portar-se un partit que encara que va dominar des del segon quart no va poder trencar en cap moment. Erick Green amb 25 punts va ser el jugador més destacat en l’equip taronja

L’entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Pedro Llompart, Erick Green, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Tibor Pleiss. El center alemany va anotar la primera cistella de l’encontre i es va convertir en el protagonista de l’inici del partit en els dos cèrcols, combinant-se amb Llompart i Green per a donar el primer avantatge a l’equip taronja (2-8 min.3). Cinc punts seguits de Erick Green van portar a Toni Ten a parar el partit amb 4-13 amb cinc minuts jugats del primer acte. Malgrat que el TAU Castelló va millorar en atac amb l’entrada de Bas i l’islandès Steinarsson, Doornekamp amb un triple des de la cantonada mantenia l’avantatge valencià. Un 2+0 de Steinarsson i una cistella de Ott van acostar a tres a l’equip local, encara que Puerto va tallar el parcial amb una acció individual. Un triple de Sabonis i un 2+1 de Steinarsson van donar la volta al marcador perquè el TAU Castelló s’anara guanyant al final del primer acte per 21-20.

Will Thomas amb dues cistelles seguides va retornar l’avantatge taronja en dues ocasions, la segona continuada per un mat de Pleiss, encara que un triple de Ott mantenia la igualtat (26-26 min.13). Un 2+0 de Puerto va vindre després que Pleiss es retirara del partit per una torcedura de turmell i un triple de Rafa Martínez tornava a posar per davant a l’equip taronja abans que Hlinason fera el seu debut en la pretemporada després de la seua participació en l’Eurobasket (28-31 min.15). Green va anotar un altre triple després d’una bona transició encara que Nkaloulou li va replicar amb un altre per a mantindre a tres al quadre castellonenc. Els islandesos van intercanviar tirs lliures i un nou triple de Nkaloulou va empatar el partit a 35, just abans d’un triple de Green i una safata en transició de Rafa Martínez per a entrar en l’últim minut del segon acte amb cinc a dalt. I precisament amb 35-40 es va arribar al descans del partit en el Ciutat de Castelló.

Gatell i un triple de Faner van tornar a empatar el partit en l’inici de la segona meitat, i encara que Doornekamp va trencar el parcial d’eixida, Faner amb una acció individual mantenia el partit equilibrat (42-42 min.22). Pleiss, recuperat del seu problema en el turmell, i Doornekamp van anotar des de la personal, la qual cosa unit a una cistella des de la mitja distància de Green posava una altra vegada cinc a dalt a l’equip taronja. Malgrat els esforços i l’encert de Faner, el quart triple de Green i el primer de Llompart posaven el 46-53 al pas per l’equador del tercer acte. Valencia Basket va encadenar un parell de bones accions defensives i va poder fer mal en la transició amb punts de Josep Puerto per a anar-se per primera vegada per deu punts (46-56 min.26). Un tir lliure de Hlinason i un triple de Llompart ampliaven l’avantatge visitant encara que Nkaloulou trobava el cèrcol en dues ocasions perquè el TAU Castelló s’agarrara al partit i entrara amb 52-60 amb deu minuts per jugar.

Pleiss i Doornekamp van començar anotant l’últim acte, encara que Nkaloulou amb un triple i Steinarsson mantenien a set al quadre local. Un triple de Doornekamp va castigar un error ofensiu d’un TAU Castelló que s’havia posat a sis amb un ganxo de Rowley (59-68 min.34). Una acció individual de Will Thomas i un triple de Doornekamp a passada del #0 taronja posaven una nova màxim avantatge de catorze punts (59-73) abans d’un 2+1 de Sabonis. Un triple de Sabonis i una safata en acció individual de Steinarsson tornaven a apretar l’encontre posant a sis a l’equip local amb tres minuts per jugar. L’equip local va fallar dues ocasions per a apretar el marcador i Green va traure una falta per a anotar dos tirs lliures i posar el 67-75. L’equip taronja va defensar el seu cèrcol en dues ocasions, però no va anotar i una falta de Pleiss en el rebot li va donar l’opció a Gatell d’anotar un tir lliure. Després d’una bona circulació de pilota, Green va anotar des de la mitja distància que acabava amb les opcions castellonenques a 32 segons del final. El triple de Ott i els dos tirs lliures de la falta ràpida sobre Doornekamp deixaven el marcador final en 71-78.