baskonia

Valencia Basket va lluitar fins al límit de les forces de la seua rotació de nou jugadors per a arribar amb opcions fins als dos últims minuts d’un partit apretat que van decidir Granger i Shengelia en els moments decisius. L’esforç del col·lectiu, encarnat en les destacades actuacions de Van Rossom (13 punts, 6 rebots i 7 assistències), Will Thomas (15 punts) o Tibor Pleiss (12-7) no va obtenir el premi al no trobar l’equip taronja una mica més d’encert en el llançament exterior en l’última cambra. Malgrat la derrota, València Basket tanca la jornada amb el bitllet per a la pròxima edició de la Copa del Rei certificat de manera matemàtica.

L’entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un encert des de la mitja distància del capità i un triple de Dubljevic van contindre el bon inici ofensiu del Baskonia. I un triple de Rafa Martínez empatava el partit a 8 després de la disputa dels primers quatre minuts. Shengelia i Poirier van donar una xicoteta estirada per a donar cinc d’avantatge a l’equip local, encara que una cistella de Pleiss i dos tirs lliures de Rafa Martínez no deixaven a l’equip baskonista obrir bretxa. Quatre punts seguits de Will Thomas posaven el 15-16 abans d’un triple de Kevin Jones al que van respondre dos tirs lliures de Erick Green. Pleiss amb un ganxo equilibrava els tirs lliures de Garino, però un 2+1 de Huertas i un triple de Janning deixaven el marcador en 26-20 al final del primer quart.

El segon triple de Rafa Martínez, el que li convertia en el sisè millor triplista de la història de la Liga Endesa, va ser la primera cistella del segon acte, i encara que va millorar en defensa, li va faltar encert per a acostar-se i dues cistelles baskonistes els van donar una renda de set fins a un triple de Van Rossom (30-26 min. 13). Poirier seguia fent mal culminant en mats les passades de Granger però un triple de Rudez i una safata de Van Rossom van portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 32-31 al pas per l’equador del segon quart. Un ganxo després de rebot ofensiu de Dubljevic va tornar a posar per damunt a l’equip taronja i Garino va parar el parcial en 2-10 amb una safata a anella passada. Un triple de Will Thomas donava un lleuger avantatge, Voigtmann anotava des del tir lliure i un triple de Van Rossom manava el partit al descans amb 36-39 per a l’equip taronja.

Un nou triple de Van Rossom i una cistella baix l’anella de Thomas van donar una xicoteta renda a l’equip taronja a l’inici de la segon meitat (38-44 min.22) encara que Baskonia va respondre amb un triple de Granger i una cistella després de rebot ofensiu de Timma per a tornar a posar-se a un. Dos tirs lliures i un triple de Thomas defensaven l’avantatge taronja de sis punts, i encara que Granger va assumir el pes ofensiu dels seus, un alley-oop baixat per Pleiss posava el 45-51 al pas pel minut 26. Beaubois va anotar el triple des de la cantonada i Janning va fer el propi amb un triple a taula per a empatar el partit en un moment en el qual va aparèixer Pleiss per a tancar el cèrcol amb un tap i anotar quatre punts seguits en l’altre costat. Una acció individual de Green va posar el 51-57, Granger va tornar a aparèixer en atac amb una bombeta, Rudez va fallar el triple i un 2+1 de Granger deixava el marcador en 56-57 amb deu minuts per jugar.

Pleiss va anotar un ganxo per a començar l’últim acte i Janning li va contestar amb una safata. I després d’un parell d’errors en atac de l’equip taronja, Poirier amb un mat i Granger tornaven a posar per damunt al Baskonia a huit minuts del final. Un triple de Doornekamp tornava a empatar el partit, en este cas a 62, per a un Valencia Basket que malgrat començar a acusar la rotació curta s’agarrava al partit amb el coratge dels seus jugadors sans. Granger es feia enorme en estos minuts per a anotar amb accions individuals, però Abalde li contestava i mantenia el partit equilibrat mentre els minuts seguien caent. Granger va anotar el triple i després d’un rebot i una passada llarga, Janning va encistellar des de la mitja distància per a posar cinc a dalt a l’equip de Vitòria. Després del temps mort de Vidorreta, Will Thomas va clavar un triple i després de bones defenses, no va poder anotar per a acostar-se a menys de dos punts. Beaubois va anotar un triple però Abalde li va contestar en l’altre costat fabricant-se el tir de tres per a entrar 72-70 en els últims dos minuts. Shengelia va encistellar de dos, Pleiss no ho va fer en l’altre costat i el georgià es va fer el buit per a tornar a anotar i posar als seus sis a dalt. Van Rossom va rebre personal i va anotar els dos tirs lliures, però les segones opcions aconseguides per Poirier van acabar amb dos llançaments des de la personal per a Beaubois dels quals només va aprofitar un. Doornekamp va fallar el triple que haguera apretat el partit i els tirs lliures de Granger donaven un avantatge de cinc que Rafa Martínez va reduir des de la línia de personal fins al 78-74 final.