87-81
El primer punt del Playoff Final cau del costat madridista per 87 a 81. L’encontre, marcat per la igualtat, es va decantar per als locals gràcies a l’encert blanc als últims minuts. Sergio Llull, va tornar a ser l’MVP amb 20 punts i 22 de valoració. Per al quadre taronja Bojan Dubljevic i Fernando San Emeterio van ser els jugadors amb més aportació ofensiva (20 i 14 punts respectivament). El segon duel es repetirà sobre el mateix escenari en menys de 48 hores (diumenge 11, 18:30 hores).
El tècnic Pedro Martínez va començar el partit amb el quintet inicial format per Antoine Diot, Fernando San Emeterio, Romain Sato, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Tal com era d’esperar, Valencia Basket començava amb una intensitat molt alta als dos costats de la pista. L’encert de Luke Sikma, amb 9 punts en el primer quart, liderava a un Valencia Basket que aconseguia la primera renda al minut 8 de partit (17-21). El Reial Madrid, no donava el seu braç a tòrcer i gràcies a Rudy Fernández, amb 8 punts, posava l’empat a 21 al final del 1er quart.
El segon quart, començava amb un parcial de +7 per als homes de Laso amb les envestides de Jeffery Taylor i dos triples de Jaycee Carroll. La situació obligava a Valencia Basket a crear situacions avantatjoses entre Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos triples consecutius de Rafa Martínez i Dubljevic, este últim a l’últim segon del quart, ficaven l’empat a 43 en el marcador al descans. Després del pas pels vestidors, el ritme es va mantindre intacte. Dos triples del menorquí Llull van tindre com a resposta dues entrades a cistella marca de la casa de Fernando San Emeterio. L’encert de Rudy des de la línia de 6,75 tornava a col·locar per davant als blancs trencant la igualtat i obrint una bretxa de 6 punts al final del 3r quart.
Dubljevic s’obria pas a la pintura fent mal davant l’oposició de Hunter. Dos triples de San Emeterio i Will Thomas consecutius portaven a Valencia Basket a empatar a 67 a falta de 8 minuts per al final. La pressió es respirava en l’ambient i un nou triple de Dubljevic posava als de Pedro Martínez per davant de nou, 69-70. L’aparició de Felipe Reyes i un triple de Luka Doncic feia als blancs recuperar el +4 (74-70). Fernando San Emeterio tirava d’èpica per tractar de mantindre als seus al marcador. El duel Diot – Carroll estava servit a falta de 4 minuts pel final i amb el marcador empatat a 76. Un baló furtat de Llull permetia anotar un 2 + 1 a Rudy Fernández i una nova penetració de Llull col·locava un nou parcial de +7 per els blancs a falta de 2:30. Després del temps mort de Pedro Martínez, Dubljevic encertava de nou des dels 6,75 per provocar la tensió madridista que no trobava encert al següent atac (85-81). La sort no va acompanyar a Joan Sastre des del tir lliure i l’intent de San Emeterio per penetrar a cistella acabava en tap. Amb el partit pràcticament conclòs i sense possibilitat de reacció, Sergio Llull posava el 87-81 per tancar el partit.