unicaja

Valencia Basket va sumar una derrota en la pista de l’Unicaja en l’encontre ajornat de la jornada 13 de la Liga Endesa (74-67) en un partit en el qual va anar a remolc durant pràcticament tot el partit però en el qual l’equip taronja no va deixar de lluitar malgrat la seua falta d’encert des de la línia de tres punts per a tindre un tir de Rafa Martínez que haguera pogut forçar la pròrroga. El capità i Sam Van Rossom, amb 14 punts cadascun, van ser els jugadors més destacats en l’equip taronja. Estos dos mateixos equips tornaran a vore’s les cares el dijous a les 20:45 hores en partit de la Turkish Airlines Euroleague.

L’entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos triples del capità van ser les primeres cistelles de l’equip taronja, encara que cinc punts de McCallum van equilibrar el partit en els primers dos minuts. Van Rossom i un triple de Dubljevic mantenia per damunt a l’equip taronja (9-11 min.4) davant un rival que anotava amb massa facilitat. Una cistella en transició de Thomas no era suficient per a contrarestar un 2+1 de Brooks i dues cistelles de Nedovic i Shermadini, encara que un triple de Abalde va tornar a empatar el partit a 16. El tercer triple de Rafa Martínez i una acció individual de Abalde mantenien per damunt a l’equip taronja, deixant el marcador en 21-20 al final del primer quart.

Tibor Pleiss va anotar la primera cistella del segon acte, però un triple de Salin i una cistella de Díez posaven per damunt a l’equip verd. Green va anotar en acció individual però dues cistelles de Shermadini i Díez van portar a Vidorreta a parar el partit amb 30-25 a sis minuts del descans. Dubljevic es va fabricar la cistella baix el cèrcol i va anotar el triple contra taula per a reduir el desavantatge taronja, però els punts de Díez i Shermadini defensaven la renda local. El quart triple de Rafa Martínez mantenia a cinc de distància a un Valencia Basket que encaixava amb massa facilitat en els atacs curts de l’Unicaja. El capità es va convertir en l’únic sustent ofensiu amb Augustine anotant en el costat malagueny, encara que dos tirs lliures de Van Rossom i una cistella de Josep Puerto deixaven el marcador en 42-41 en arribar a l’intermedi.

En un inici de segona meitat on les defenses van millorar en els dos costats, la velocitat de Nedovic i les segones opcions mantenien per davant a l’equip malagueny malgrat un mat de Thomas (48-43 min.24). Un triple de l’ala-pivot taronja acostava de nou a dos al Valencia Basket, però Nedovic li va respondre amb un altre triple. Altres dos triples consecutius, obra de McCollum i Waczynski, van elevar la renda local a deu punts i van portar a Vidorreta a parar el partit amb 57-47 a quatre minuts del final del tercer quart. L’equip taronja s’estavellava amb la defensa malaguenya, però també va defensar el seu cèrcol en les següents accions i Green va anotar el tir obert des de la cantonada i una acció individual per a retallar a sis. Ningú va anotar en els últims dos minuts i el partit es va quedar en 57-51 amb deu minuts per jugar.

L’últim quart va començar amb dos triples seguits de Doornekamp per a empatar el partit a 57. Suárez i Van Rossom van intercanviar cistelles mentre l’equip taronja es carregava de personals i es ficava en bonus amb set minuts per jugar. Un 2+1 de Díez va trobar la resposta de dos tirs lliures de Van Rossom, però un altre de McCollum ho deixava en 63-61 amb cinc minuts per jugar. Shermadini va anotar baix el cèrcol, l’equip taronja va fallar un parell de llançaments oberts i Nedovic amb un triple molt llunyà va posar el 68-61 a tres minuts i mig del final. Dubljevic es va fabricar la cistella per a agarrar a l’equip taronja al partit, i encara que va defensar les dues següents accions, només en la segona va traure alguna cosa positiva amb una falta de tirs sobre Doornekamp, que va fallar els dos llançaments per a entrar cinc a baix a dos minuts del final. Van Rossom va traure personal i va anotar els dos llançaments per a posar el 68-65 a 1:13 del final. L’equip taronja va defensar bé la penetració de Nedovic i Van Rossom va atacar el cèrcol per a posar a un a l’equip taronja a 40 segons del final. Els àrbitres van apreciar personal de Doornekamp sobre Waczynski i el polonès va anotar els dos. La pilota va arribar a Rafa Martínez, que va tindre triple per a empatar, però la pilota va fer la corbata, Unicaja va controlar el rebot i els àrbitres van assenyalar personal antideportiva de Rafa Martínez sobre Nedovic. El serbi va anotar els dos tirs i el carrusel de llançaments des de la personal va deixar el marcador final en 74-67.