Ryanair
SHARE

L’aerolínia irlandesa de baix cost, Ryanair, ha arrancat hui la vaga de tripulants de cabina al no haver aconseguit un acord comú entre els sindicats i la mateixa companyia. Els convocants han decidit seguir així amb els aturs que han arrancat a les 00 hores d’esta nit i que no cessaran fins a les 24 hores de la jornada de demà.

En el cas de la Comunitat Valenciana els dos aeroports que es veuran afectats durant aquests dos dies són Manises i El Altet, mentres que l’aeroport de Castelló romandrà operant amb normalitat.

En el cas de València hi ha un total de 18 vols cancel·lats: 10 durant este 25 de juliol (dos vols d’Eivissa i un de Brussel·les, Marsella, Cracovia, Porto, Gran Canària, Palma de Mallorca, Sevilla i Manchester) i 8 que tenien previst la seua eixida demà 26 (Colònia, Bolonya, Milà Bergamo, Roma Ciampino, Lanzarote, Palma de Mallorca, Santander i East Midlands).

A Alacant la xifra de l’aeroport de Manises es manté amb altres 18 cancel·lacions: 9 hui (Brussel·les, Memmingen, Milà Malpensa, Kaunas, Gdansk, Santiago, Londres Gatwick, Londres Stansted i Manchester) i altres 9 demà dijous (París, Bremen, Eindhoven, Varsòvia Modlin, Santiago, Birmingham, Londres Gatwick, Londres Stansted i Newcastle).

Totes estes cancel·lacions d’eixida, unides a tots els vols de Ryanair que hui tenien previst el seu aterratge en els dos aeroports, afectaran a 13.000 persones de la Comunitat, 7.000 a València i 6.000 a Alacant, i a un total de 75.000 usuaris a nivell nacional en deixar-se d’operar prop de 400 vols.

Amb estes dos jornades d’atur que també s’estan desenvolupant a Bèlgica i Portugal, des dels sindicats ÚS i Sitcpla reclamen que se’ls aplique la normativa laboral dels seus respectius països i no la irlandesa de l’aerolínia. A més, han assegurat que en cas de no aconseguir el sol·licitat podrien convocar més vagues durant el període estival.

Fomento establece los servicios mínimos para huelga de Tripulantes de Cabina de Pasajeros de Ryanair