La tradició musical popular de la Comunitat serà Bé d’Interès Cultural Immaterial

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) celebra la seua 50 aniversari amb 549 bandes de música.

FSMCV y tradición musical

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat el 50 aniversari de la seua fundació en l’Ateneu Mercantil de València, el mateix lloc on va ser creada el 31 de març de 1968.

En aquest acte, s’ha retut homenatge als seus fundadors, a tots els seus presidents i a tots els membres de l’estructura federal des de 1968 fins a 2018, gràcies als quals ha sigut possible el seu desenvolupament i que s’haja convertit en el que actualment és: l’entitat integradora de les Societats Musicals de les tres províncies i un dels principals agents culturals de la Comunitat Valenciana.

Durant la jornada, s’ha fet lliurament de la insígnia d’or i brillants de la FSMCV als anteriors presidents de la Federació Vicente Escrig, Santiago Algado, Jose F. Almeria i Ángel Asunción, que actualment és president d’honor de la FSMCV. Aquests, a més, han sigut reconeguts dins de l’estructura federal al costat dels familiars els tres presidents ja morts Antonio Andrés, Vicente Ruiz i Enrique Carpi.

“La celebració de les noces d’or de la FSMCV és un acte per a agrair i reconèixer el treball de totes les persones que han participat i ha generat el que avui és la FSMCV. Les Societats Musicals, com han reconegut les institucions públiques, és la primera senya d’identitat i un potent factor vertebrador del poble valencià”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Al costat d’açò, ha afegit que les Societats Musicals, gràcies al treball desenvolupat durant aquests 50 anys, estan vivint el millor moment de la seua història i els fruits seran arreplegats molt ràpid, ja que en 2018 la tradició musical popular de la Comunitat Valenciana, materialitzada a través d’elles, serà reconeguda com Bé d’Interès Cultural Immaterial.