“El temporal fa que la vida en el Aquarius siga molt difícil”

L'ONG SOS Mediterranée relata com ho estan passant els refugiats dins del vaixell que atracarà en el port de València aquest cap de setmana.

El vaixell Aquarius amb 629 refugiats es dirigeix cap a València i es preveu que l’embarcació atraque en el port entre el dissabte i el diumenge. Els motius pels quals no se sap l’hora exacta de l’arribada és pel mal temps que hi ha en alta mar. Un dels responsables de l’ONG SOS Mediterranée i Metges sense Fronteres, asseguren que la soles aconsegueixen els tres metres d’altura i que amb aqueixes circumstàncies és molt complicat fins a mantenir-se en peus.

A aquestes hores, el vaixell es troba proper a la illa de Sardenya i els cooperants que es troben a bord tenen la missió de subministrar medicaments i alleujar els símptomes d’algunes de les persones que es troben malaltes. Afigen que porten cinc dies tancats en un vaixell i àdhuc queden dues jornades senceres fins a poder arribar a bon port.

Els cooperants asseguren tranquils que els xiquets són els que menys estan patint les calamitats d’aquest “viatge d’esperança” ja que té un vaixell enorme per a jugar i és o fa que estiguen entretinguts i la tripulació s’ha bolcat amb ells perquè estiguen tan bé com siga possible.

Quant a la rutina diària dels adults, des de l’ONG expliquen que molts d’ells dibuixen i conversen entre ells per a evitar marejos. El Aquarius transporta a 51 homes, 45 dones i 10 xiquets, mentre que la resta de refugiats es reparteixen entre les altres dues embarcacions.

L’última vegada que el vaixell va atracar en un port va ser ahir a Sicília per a repostar i arreplegar subministraments. Ara urpa, sense descans, rumb a València.