Retiren medicaments per a la tensió

L'alarma s'ha disparat en trobar "N-Nitrosodimetilamina (NDMA)", una substància que podria produir càncer

Retiran medicamentos

El Ministeri de Sanitat ha retirat medicaments para controla la hipertensió amb el principi actiu “valsartán”. Posen l’accent que es mantingui el tractament ja començat consultant al metge per a la seva possible substitució. L’alarma s’ha disparat en trobar “N-Nitrosodimetilamina (NDMA)”, una substància que podria produir càncer, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Els medicaments afectats, tots ells en forma de comprimits, han estat distribuïts per les farmacèutiques i laboratoris Kern Pharma, Alter, Cinfa, Normon, Pensa Pharma, Sandoz, Almus, Aurovitas Spain, Combix, Ranbaxy, Stada, Qualigen, Ratiopharm, Tarbis, TecnimedeEspanya, Tedec-*Meiji Farma.

En el cas dels medicaments ja dispensats, els pacients poden acudir a la seva oficina de farmàcia amb l’envàs afectat. En l’oficina de farmàcia es comprovarà tant que l’envàs pertany a un dels lots afectats com que el pacient compta amb la corresponent prescripció del Sistema Nacional de Salut (SNS). Una vegada realitzada aquesta comprovació, serà substituïda.