Recomanacions per prevenir ahogamientos aquest estiu

El Ministeri de Sanitat recorda als ciutadans que els ahogamientos es poden prevenir.

El Ministeri de Sanitat recorda als ciutadans que els ahogamientos es poden prevenir. En relació a això, aconsella, com cada any, extremar les precaucions per prevenir ahogamientos i lesions greus en mitjans aquàtics. Durant l’estiu augmenta el risc de ahogamientos i d’altres lesions greus, com els traumatismes cranioencefàlics i les lesions medul·lars.

ALGUNES RECOMANACIONS

Asseguri’s que la piscina on acudeix amb la seva família compta amb les adequades mesures de seguretat com a socorrista o tancat perimetral perquè els seus fills petits no poden accedir lliurement.

Banyi’s sempre acompanyat, sobretot si és una persona major o pateix algun problema de salut.

No sobreestime la seva condició física ni la seva capacitat per nedar. En el mar, si es troba cansat o té dificultat per tornar, nedi d’esquena movent les cames solament fins a arribar prop de la riba.

Recordi que la vigilància dels seus fills menors és la seva responsabilitat; la del socorrista és el salvament aquàtic quan sigui necessari. Vigili als menors a tot moment quan estiguin en l’aigua o jugant prop d’ella, i no delegui aquesta responsabilitat en un nen més major.

Per als nens, el tancat perimetral és molt segur, ja que aïlla completament la piscina.

Si no sap nedar o no gens ben utilitzi una armilla salvavides per banyar-se i usi-ho sempre per practicar un esport aquàtic. Els flotadors inflables no són recomanables.

A la platja, respecti el significat de les banderes: mai es banyi si està vermella.

Banyi’s en platges amb vigilància i respecti sempre les indicacions dels socorristes. No es banyi en zones on estigui prohibit el bany.

El consum d’alcohol abans del bany disminueix la capacitat de reacció davant un perill i pot propiciar conductes que poden posar en risc la nostra salut.

Banyar-se de nit és molt perillós: si li ocorregués alguna cosa, ningú podria veure-ho.

Tirar-se de cap des d’una gran altura, en llocs de poca profunditat o sense conèixer si existeix algun obstacle en el fons pot produir lesions molt greus.

Surti de seguida de l’aigua si es troba cansat o sent fred.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social utilitzarà durant aquest estiu el seu compte de twitter ( @sanidadgob) i Facebook (http://www.facebook.com/msssi.es) per recordar les recomanacions.