El Teatre Auditori de Catarroja (TAC) renaix com un projecte cultural carregat de propostes innovadores, socials, educatives i participatives. Enguany, Catarroja pretén esdevenir un referent cultural amb la presentació del nou model de gestió del TAC.

L’Alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i el director d’Olympia Metropolitana, Enrique Fayos, van presentar ahir la nova temporada i van explicar els detalls d’esta aposta per convertir el recinte en un gran contenidor cultural, més enllà de la programació teatral.

L’objectiu del nou projecte és ampliar la seua àrea d’influència a la comarca i a la ciutat de València, així com atraure nous públics i consolidar el públic. Per a aconseguir-ho s’han creat programes de fidelització com l’Abonament +TAC –els titulars del qual es beneficiaran d’una reducció del 25% del preu de les entrades– o el Club de l’Espectador ++TAC, que implicarà la participació en diàlegs amb els artistes, entre altres activitats.

El públic triarà les obres

El nou TAC també inclou processos de participació ciutadana amb els quals es decidirà la programació. D’esta manera, els ciutadans i ciutadanes –a través de la web del TAC i també presencialment al teatre– seran els encarregats d’escollir 10 espectacles, a partir de 3 opcions oferides. És a dir, la ciutadania decidirà el 26% de l’oferta total d’enguany. També triaran 4 activitats que es programen en la nova cafeteria.

El recinte també augmenta els espectacles i activitats programats pel propi Ajuntament, que vol connectar el centre amb les iniciatives culturals locals. Precisament, una de les novetats és la creació de la Beca Artística del TAC amb una quantia mínima de 1000 € que donarà suport als creadors locals. A més, totes les persones que acudisquen a veure un espectacle al TAC contribuiran a donar impuls a la creació artística, ja que 3 € de les entrades es destinaran a l’import de la beca.

D’altra banda, es posa en marxa el programa TAC Ciutat Educadora 3.0 que este 2018 posarà el focus en l’educació en la diversitat amb la companyia Baal Dansa i el seu espectacle CROTCH d’integració LGBTI.

Un contenidor cultural multidisciplinar

A banda de la programació a la Sala Principal del TAC, en este 2018 s’inaugura també la cafeteria La Tramoia com un nou espai que acollirà espectacles de xicotet format (monòlegs, café-teatre o actuacions musicals). La Sala d’Exposicions i el Hall també comptaran amb activitats que complementaran l’oferta.

Així mateix, el TAC tindrà una Escola de Creació i Arts Escèniques, dirigida a xiquets, joves i adults. A més, també es realitzaran cursos monogràfics sobre màgia, circ, teatre musical o esgrima, en este cas, per a joves i adults.

En este sentit, durant el mes de juliol es posarà en marxa una Escola d’Estiu dirigida a adolescents d’entre 13 i 17 anys, amb tallers de teatre musical, interpretació, cant i tècnica vocal.

Compromís amb la diversitat funcional

El consistori també ha volgut facilitar l’accés a les persones que usen cadira de rodes. Fins ara havien de pagar l’entrada més cara perquè havien d’ubicar-se en el pati de butaques. Ara, pagaran tan sols 5 euros, l’entrada més barata del teatre.

Per a l’alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó, a partir d’ara Catarroja comptarà amb un nou espai “guanyat per a la ciutadania, amb un projecte inclusiu, transversal i més participatiu” que serà un model “no sols per a la comarca de l’Horta Sud, sinó també per a la ciutat de València”.

Inaugurem un espai on poder gaudir d’una magnífica programació, un lloc on poder formar-se, aprendre les arts escèniques, divertir-se i conversar en bona companyia”, ha declarat Monzó.