L’Ajuntament de València ja té el projecte final de la remodelació de la Plaça de la Reina. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha sigut el responsable de presentar tots els detalls de l’actuació. Un pla d’execució de 10 milions d’euros que servirà per a recuperar la plaça com un espai per als vianants.

L’actuació abastarà des del carrer de la Pau en la seua intersecció amb Poeta Querol fins al carrer Sant Vicent i la plaça de la Verge.

Respecte al pàrquing, la rampa d’accés se situarà en el carrer de la Pau mentres s’eixirà pel carrer del Mar. El seu disseny evitarà esperes de cotxes en les superfícies i les rampes estaran integrades en l’entorn.

Una vegada concloguen les obres, València comptarà amb una plaça 100% accessible, en la que es reservarà una zona per a mercats ambulants i una altra per a terrasses.

El projecte pretén afrontar amb garanties el canvi climàtic a través de l’ús de materials sostenibles. A açò se li sumarà la plantació de 100 exemplars arboris amb la finalitat d’afavorir les ombres a l’estiu.

A més, les zones d’ombra es potenciaran mitjançant tendals i s’instal·larà un sistema de pulvorització d’aigua per a reduir la temperatura de la plaça davant ones de calor.

L’objectiu de l’Ajuntament és executar el projecte en un termini d’entre 12 i 14 mesos. No obstant, les obres encara hauran d’esperar als informes de tots els serveis implicats i a la licitació del procés.