Pacients de iDental comencen les proves de VIH i hepatitis

Idental presumia de ser una clínica que ajudava a lluir dentadura a baix cost.

iDental

La terrible situació dels pacients de iDental està commocionant a les xarxes socials, no solament s’han quedat sense el seu tractament o a mig fer, sinó que a més han pogut ser infectats de VIH i hepatitis. Per això, els pacients s’estan sotmetent a proves de VIP i hepatitis. Aquestes proves es realitzen després que la Generalitat fes públic que investiga contagis per la mala esterilització de material.

Idental presumia de ser una clínica que ajudava a lluir dentadura a baix cost. De sobte van tancar més de 20 macroclínicas sense avís previ deixant a més de 300.000 pacients abandonats. El dolent no és sol l’econòmic, segueixen havent de pagar, sinó que en molts casos els han deixat a mig fer, amb els claus posats en la boca i sense acabar el tractament.

El Consell respon a Podem que investiga el possible contagi

El Consell està investigant un possible contagi d’hepatitis C i altres virus en pacients tractats en les clíniques de iDental per l’ús de material no homologat, després d’una denúncia, segons ha respost el Consell a una pregunta del grup parlamentari de Podem.

La Generalitat ha proposat incoar un expedient sancionador contra la clínica iDental del carrer Mariano Cuber València i està investigant una altra a Alfafar, després de detectar en les inspecciones irregularitats en l’esterilització d’instrumental i material caducat. No obstant açò, no contempla de moment oferir als afectats algun tipus d’ajuda, segons consta en la mateixa resposta.

El portaveu de Sanitat, Daniel Geffner, va preguntar a la conselleria de Sanitat per aquesta qüestió, davant el que aquest departament va respondre que solament té constància de l’existència d’una única denunciant que diu representar als afectats, encara que no ho acredita, segons afirma la consellera.

Segons la Generalitat, la conselleria va engegar de manera immediata inspeccions que han derivat en una proposta d’incoació d’un expedient sancionador contra la citada clínica de València, així com respecte a la d’Alfafar.

En aquestes inspeccions s’han detectat irregularitats en l’esterilització de l’instrumental i material caducat.

No obstant açò, a la pregunta del diputat de Podem de si pensa oferir algú tipus d’ajuda als afectats per la mala praxi d’aquestes clíniques, el Consell respon que «de moment no s’ha contemplat aquesta possibilitat»

Davant aquesta situació, el diputat de Podem, Jordi Alamán, creu que la conselleria «ha de prendre la iniciativa de convocar reunions i implicar-se per a auxiliar als afectats, i mantenir informats als afectats de les seues accions».

 Al seu judici, «les respostes de la conselleria han de ser àgils i immediates davant la magnitud de l’estafa, en la qual cada dia apareixen noves informacions de les quals l’administració ha d’estar atenta i respondre amb la màxima diligència possible».

Per la seua banda, Daniel Geffner ha destacat que «davant l’exigència d’una esterilització inadequada, la conselleria de Sanitat hauria d’indicar si el departament de salut púbica ha de realitzar analítiques als pacients d’aquestes clíniques».