La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que, en un moment en el qual es parla tant de la identitat dels pobles, des del Consell s’ha apostat per fer «de la recuperació i normativització dels drets socials una bandera de justícia», i un «element identitari dels valencians i de les valencianes».

Oltra ha intervingut en el Fórum de ‘Nova Economia’, on ha sigut presentada per la presidenta del Col·legi de Registradors d’Espanya, María Emilia Adán, la primera dona que ostenta aquest càrrec, i a la qual ha agraït que siga «l’espill en el qual moltes dones es miren quan parlen d’igualtat». A l’acte han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i altres membres del Consell.

La vicepresidenta, que ha centrat la seua intervenció a parlar de «visibilitats i invisibilitats», ha recordat que el paper dels poders públics és el de «salvaguardar als invisibles, als marginats, a les persones que estan en risc d’exclusió o ja han sigut exclosos» i ha defensat que és en aquest espai on la política ha de desplegar «la cara més noble de la seua activitat».

«Vivim en una època on les banderes serveixen per a amagar o retallar drets i la pàtria emmascara a les persones, on la testosterona substitueix al diàleg i els patriotismes èpics substitueixen les identitats cíviques», ha constatat Oltra, qui ha assenyalat que davant aquesta situació el Govern valencià aposta per la recuperació del sistema públic de protecció social com a element identitari.