Els murcians, els primers xiquets a tornar a les aules en ‘la volta al col·le’

Les comunitats autònomes fixen anualment el calendari escolar i han de complir un mínim de 175 dies lectius per als ensenyaments obligatoris.

cole

El final de l’estiu ha arribat. Com és clàssic per aquestes dates, més d’un està preparant les maletes per a tornar a la ciutat; uns altres no obstant açò, estan triant les motxilles, els nous estoigs, agendes i bolígrafs que van a acompanyar-los durant aquest curs.

L’inici del nou any escolar 2018-19 és a punt de començar per als més de huit milions d’alumnes d’ensenyaments no universitaris, però depenent la comunitat autònoma l’inici serà abans o després.

Els primers a tornar la setmana vinent són els alumnes de Múrcia, que depenent dels municipis poden fer-ho el dia 4 (els de Cehegín), el dia 5 (Albudeite, Alcantarilla i Campos del Río) o el dia 6. Els alumnes de Múrcia i Cartagena ho faran el divendres 7 de setembre.

També tornen a les aules des del dia 6 els alumnes d’Infantil i Primària de La Rioja i Navarra, i el dia 7 els de Cantàbria, Madrid i País Basc.

La resta de comunitats autònomes podrà gaudir una setmana més de vacances enfront dels altres ja que no començaran el curs fins als dies 10, 11 i 12 de setembre. Algunes universitats com la Universitat Politècnica de València comencen les classes el 3 de setembre, més ràpid que alguns alumnes de primària.

cole

Aquesta autonomia sobre el calendari fa que en la volta en Infantil i Primària hi haja fins a huit dies de diferència per comunitats; en ESO i Batxillerat tretze dies; i en Formació Professional vint dies.

En l’ESO i el Batxillerat també hi ha difrenecia de dies posat que fins al dia 17 no acudiran els alumnes d’Andalusia, Castella i Lleó o Galícia.

En Formació Professional (FP) segueixen sent els estudiants de Múrcia, Navarra, País Basc i La Rioja els primers acudir a classe, mentre que els de Astúries (dia 19) i Castella i Lleó (dia 24) seran els més ressagats.

Des de la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (Ceapa), majoritària en els centres públics, porten anys advocant per uns calendaris “més homogenis”, i similar opinió expressa a Efe el president de la Confederació Catòlica de Pares d’Alumnes (Concapa), Pedro Caballero.