Els muggles ja poden practicar Quidditch en València

El joc sobre graneres voladores ideat per J.K. Rowling en la saga Harry Potter s'ha consolidat en la ciutat i ja suma una trentena d'equips nacionals.

Traslladar-se a Londres, travessar l’andana 9 3/4 i viatjar fins a Hogwarts per a aprendre a jugar al Quidditch ja no és necessari si es vol ser tot un professional de l’esport màgic de Harry Potter. València compta a dia de hui amb diversos clubs professionals d’este esport sobre graneres, una disciplina que no deixa de guanyar adeptes entre els muggles amb una trentena d’equips en tota Espanya.

Este joc, a cavall entre el rugbi i l’handbol, manté l’esperit del Quidditch però incorpora algunes variacions i es que la famosa ‘snitch’ presenta una peculiaritat i és que en lloc de ser una pilota voladora es tracta d’un corredor vestit de groc al que els cercadors han d’atrapar per a així finalitzar el partit.

El Buckbeak Riders Team durante un entrenamiento en el cauce del río de Valencia.

Un partit que actualment no està reconegut com a esdeveniment esportiu però que es troba en tràmits per a açò gràcies a l’activitat física que suposa així com al seu caràcter igualitari i inclusiu.

Els Buckbeak Riders entrenen dos vegades a la setmana en ple cor del Turia amb l’objectiu de situar-se entre els principals equips nacionals. Des del club asseguren que estan oberts a rebre a qualsevol muggle que vulga sumar-se a la febre del Quidditch per a lluitar per la copa europea.