Mor Stephen Hawking, una de les 10 persones més intel·ligents del planeta

El geni Stephen Hawking ha mort en Cambridge als 76 anys

El geni Stephen Hawking ha mort a Cambridge als 76 anys, ens ha deixat una de les 10 persones més intel·ligents del planeta, que fa més de 30 anys va rebre el Premi Príncep d’Astúries. Als 21 anys se li va diagnosticar esclerosi lateral amiotrófica, més coneguda com a ELA, una malaltia degenerativa neuromuscular. Va néixer en 1942, com a curiositat dir que als 22 anys els metges li van donar 2 anys de vida i ha viscut 52.

Els seus hijosTim, Robert i Lucy han expressat mitjançant un comunicat que estan “profundament entristits que el seu estimat pare hagi mort”. Des d’una cadira de rodes ha estat sempre un exemple de superació, ens deixa la seva teoria de la radiació de Hawkingque parla sobre els forats negres i la relativitat. Va seguir els passos d’Isaac Newton a Cambridge i és considerat una de les 10 persones més intel·ligents del planeta.

Entre els seus llibres destaca “Breu història del temps”, els seus companys de col·legi ho van sobrenomenar “Einstein” perquè era molt hàbil i destacava en ciència. La teoria de la singularitat de l’espai del temps li va donar a conèixer a tot el món i en els llibres d’història segur que serà recordat com un dels científics que més ha aportat al coneixement del planeta.