Una xiqueta mor en el Clínic després de realitzar-se unes proves d’al·lèrgia

La menor va entrar en parada cardiorrespiratòria quan la família es disposava a abandonar l'hospital després de la finalització de l'examen mèdic.

alergia

Una xiqueta de 10 anys ha mort a l’Hospital Clínic de València després de sotmetre’s a les proves d’al·lèrgia habituals i patir una parada cardiorrespiratòria en el servei d’alergología del centre.

El succés es va produir dimarts passat quan la família de la menor, procedent d’un municipi de l’Horta Nord segons arreplega el diari Levante-EMV, es va traslladar al Clínic per recomanació del pediatre de la xiqueta.

Durant les proves, la xicoteta va ser sotmesa a l’administració dels 12 al·lergògens més freqüents (pòl·lens, àcars, peixos, lacteos, etc.) amb les puncions del “prick test” que caracteritzen este examen mèdic. Va ser després d’estes burxades i de la comprovació de la reacció dels mateixos quan la família anava a abandonar l’hospital i la xiqueta li va comunicar a la seua mare que li dolia molt el cap entrant en una parada respiratòria de la qual els metges van tractar de reanimar durant quasi dos hores.

Els facultatius del centre hospitalari valencià han assegurat que no es tracta de “una situació de mala praxi” perquè tots els professionals “es van bolcar en la xiqueta” tal com van poder presenciar els pares de la xicoteta.

Les mateixes fonts han assegurat que podria ser “una evolució de les moltes estranyes que es produeixen en medicina” encara que serà l’autòpsia la que aclarisca les causes reals de la defunció.