Milers de petons per celebrar el Dia del Nen Hospitalitzat

La banda Bombai ha tornat a sumarse a l'iniciativa de aportar la seua música alegre per omplir de vitalitat als xiquetes hospitalizats

La banda Bombai ha tornat a sumar-se a la iniciativa d’aportar la seva música alegre per omplir de vitalitat als nens hospitalitzats que han celebrat aquest 11 de maig el seu dia. Des de l’hospital la Fe han fet un llançament massiu de petons des del hall del centre, es tracta d’una iniciativa promoguda per la Fundació Atresmedia que es realitza simultàniament a diversos hospitals valencians i en 184 hospitals de tota d’Espanya. La data escollida per les entitats promotores per instaurar el Dia del Nen Hospitalitzat és el 13 de maig perquè un dia com aquest, de 1986, es va emetre la resolució de la Carta dels Drets del Nen Hospitalitzat per part del Parlament Europeu.

El grup musical valencià Bombai ha interpretat ‘Un mar de petons’, melodia creada especialment l’any passat per a aquesta campanya i ‘Un petó rodó’ de la cantant Conchita. Una iniciativa que es realitza gràcia als centenars de voluntaris de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i la Fundació Petit Desig. El gest pretén potenciar i posar en valor els esforços d’humanització que dia a dia es realitzen als hospitals i àrees pediàtriques. Els menors ingressats a l’hospital han sortit de les habitacions per llançar petons al costat del personal que els atén, tant sanitari com no sanitari, les mestres de la Unitat Pedagògica, familiars i amistats.

A la Comunitat Valenciana es van registrar en l’últim any un total de 30.826 hospitalitzacions de pacients menors de 15 anys, que van tenir una estada mitjana de 4,24 dies. D’ells, 17.555 eren nens i 13.359 nenes. Per províncies, València va registrar 15.723 altes (8.985 nens i 6.745 nenes), Alacant en un any 11.385 altes (6.534 nens i 4.862 nenes) i Castelló 3.851 (2.075 nens i 1.776 nenes). En aquesta iniciativa col·laboren també les associacions Abracadabra, Aladina, Quins Cors, Petit Desig, Theodora, l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), la Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer, Guarir-te, Juegaterapia, Pallapupas, Blas Méndez Ponce, Infantil RonaldMcDonald, Make-A-*Wish, ASION, Creu Vermella Joventut, Fundació Leucèmia i Limfoma, Som NUPA, Érase una vegada, Fundació Terra d’homes, Fundació Cessés Scariolo, Fundació Diversió Solidària, Hepa, PayaSOSpital i Associació Escèniques.