Els veïns, la major preocupació dels fallers

La enquesta, no exempta de polèmica, radiografia al col·lectiu faller

L’estudi sociològic que fa unes setmanes va obrir la polèmica amb el col·lectiu faller s’ha fet públic i pot consultar-se a la web de l’Ajuntament de València. Una enquesta realitzada a 963 persones per l’empresa Investgroup, vol ser una radiografia de la composició del col·lectiu faller, de com pensen, com són i què volen.

Entre les dades publicades ressalta que els veïns són la major preocupació per als fallers, per incomprensió, falta de col·laboració amb un 47%, l’economia està en un segon lloc amb un 23%. L’obtenció de permisos també és un tema que genera malestar a un 17% dels enquestats. Quant a la importància que atorguen a cadascun dels elements culturals de les Falles, destaquen amb valors superiors a 9, i en aquest ordre, el monument, la sàtira, la indumentària i la pirotècnia.

Segons han publicat en nota de premsa, l’univers demoscópico s’ha realitzat a falleres i fallers majors de 18 anys residents a la ciutat de València, un col·lectiu amb un cens de 43.545 ciutadans i ciutadanes. Les 963 enquestes s’han distribuït en els 19 districtes municipals. El percentatge d’homes enquestats ha estat del 42’9% i el de dones el 57%, i quant a la distribució per edats el 35’6% han estat a la franja de 35 a 49 anys, seguida pel 25’3% a la franja de 50 a 65 anys; 16’5% de 25 a 34 anys, i 11’1% en la de 18 a 24 anys.