La inversió de Juan Roig en mecenatge esportiu va ascendir l’any 2017 a 35 milions d’euros. Ho va fer a través de dos vehicles: el València Basket Club i la Fundació Trinidad Alfonso, que desenvolupen el pla de treball de “Mecenatge Esportiu de Juan Roig” per a la transmissió dels valors de la Cultura de l’Esforç i per a augmentar l’impacte econòmic i social de les seues accions a la Comunitat Valenciana.

Aquests 35 milions en 2017 es desglossen en 8,5 milions invertits en el club de bàsquet, 9,5 en la fundació i 17 milions a acabar L’Alqueria del Basket (la infraestructura va tenir un cost total de 22 milions d’euros, impostos inclosos).

Aqueixes accions s’han traduït en un important nombre de beneficiaris en diferents àmbits. En 2017, per exemple, les accions socials de tots dos vehicles de mecenatge de Juan Roig van aconseguir a més de 100.000 xiquets, xiquetes i joves amb iniciatives com el Dia de l’Esport, Escola de Rugbi, Dia Olímpic, entre altres impulsades per la Fundació Trinidad Alfonso, o els campus o accions en col·legis i clubs impulsades pel València Basket.

A aqueix nombre cal afegir als més de 650 persones que componen L’Alqueria del Basket, entre joves, entrenadors i formadors en diferents àrees. Els més de 8.000 abonats o els més de 285.000 espectadors que van passar per La Fonteta per a seguir a l’equip que es va proclamar per primera vegada en la seua història campió de Lliga, el València Basket, són altres dades fonamentals per a entendre la transcendència en la societat valenciana de el “Mecenatge Esportiu Juan Roig”.

Pel que fa a la Fundació Trinidad Alfonso destaquen les inversions en esdeveniments com la Marató o la Mitja Marató de València i les ajudes a esportistes de la Comunitat Valenciana. Entre els integrants del Projecte FER i les Beques de tecnificació en esports específics com judo, vetla o natació són 177 els esportistes que compten amb una ajuda directa per part de Juan Roig.

Un altre dels objectius capitals d’este projecte dins de la seua labor de mecenatge esportiu té a veure amb el foment de l’esport turístic i amb convertir a la Comunitat Valenciana en un lloc en el que se celebren assíduament importants esdeveniments i competicions. A més dels esdeveniments relacionats amb el running, és a punt de concloure la segona edició del Programa de Suport a Competicions que ha aconseguit atraure a les tres províncies de la Comunitat Valenciana 42 competicions nacionals i internacionals. L’impacte econòmic que ha tingut en l’economia tant esta iniciativa com la Marató de València ha sigut important i s’ha situat en 36,5 milions d’euros d’impacte turístic anual.

A tots aquests grans nombres del València Basket i la Fundació Trinidad Alfonso cal sumar l’impacte que ha tingut en la ciutat de València la construcció d’una infraestructura com L’Alqueria del Basket, inaugurada al setembre de 2017 i que se situa a l’avantguarda no solament europea, sinó pràcticament mundial i la converteix en la major infraestructura d’Europa en el basket de formació. I que en els primers sis mesos d’activitat ja ha congregat a milers de participants i acompanyants a través de diverses competicions i tornejos nacionals i internacionals.