Izal, Emir Kusturica, l’espectacle Poetes del rock i The Cat Empire obren els Concerts de Vivers

Corps Diplomatique és el flamant àlbum del director serbi i la No Smoking Orchestra

Izal estará en conciertos de Viveros

La tradicional Gran Fira de València ja ha començat. Tots els barris del Cap i Casal bullen d’animació per celebrar l’estiu. L’extens programa d’actes inclou teatre, cinema, dansa, pirotècnia, cercaviles, trobades populars, tallers i competicions esportives, entre altres activitats. I, com no podia ser d’una altra manera, la música també té un espai molt rellevant. En aquest apartat destaquen els Concerts de Vivers, punt de trobada ineludible per als amants de la música en directe.

D’aquesta manera, a partir del 4 de juliol, els Jardins del Real acolliran 19 vetllades amb intèrprets locals, estatals i internacionals de tots els gèneres. La primera setmana dels Concerts de Vivers tindrà quatre cites: dimecres que ve, Izal posaran de llarg els temes de Autoterapia (Hook, 2018); un dia després, Emir Kusturica and the No Smoking Orchestrapresentaran el recent Corps Diplomatique; el dissabte, 7 de juliol, Andrés Suárez, Funambulista, Depedro, Pedro Pastor i SusoSudón protagonitzaran l’espectacle Poetes del Rock; i el diumenge, The Cat Empire faran ballar a la concurrència amb el seu còctel sonor.

Dimecres, 4 de juliol: Izal

Imatge llevada pel remitent.Els madrilenys Izalhan forjat una carrera plena d’èxits des de la independència. Van debutar en 2010 amb el EPTeletransporte. Dos anys després va veure la llum Màgia & efectes especials (Hook, 2012), on van incloure temes com a “Quins ben” o “La dona de verd”. Aquestes melodies els van obrir les portes de les sales de tot el país i dels grans festivals, escenaris ideals per al seu pop-rock. Els àlbums Forats de cuc (Hook, 2013) i Copacabana (Hook, 2015) i composicions com a “Comiat”, “El ball” o “Petita gran revolució” van ampliar encara més el nombre de seguidors del grup. Uns fans que ara gaudeixen amb els temes de Autoterapia, un disc amb noves cançons que s’ha fet esperar més de dos anys.

En aquesta ocasió, l’artista convidat serà el grup de pop Novembre Elèctric. El quintet pujarà a l’escenari per oferir les cançons del seu últim treball, Quart Minvant (Primavera d’hivern), editat el passat mes d’abril.

Les entrades anticipades per a aquest concert estan esgotades. No obstant això, el mateix dia de l’actuació a les 19:00 hores es posaran a la venda 200 localitats. El preu d’aquests tiquets serà de 30 euros.

Dijous, 5 de juliol: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

El director de cinema, cantant i guitarrista Emir Kusturica tornarà a València 17 anys després de la seva històrica actuació a la Plaça de la Verge. Est serà l’únic concert del serbi al nostre país durant l’estiu. Kusturica arribarà acompanyat per la No Smoking Orchestra(acordió, baix, violí, tuba, tambors, percussió, saxo, trompeta i teclats) per presentar els temes del seu últim disc, Corps Diplomatique. El grup convertirà el recinte en una gran sala de ball gràcies als ritmes balcànics i gitanos, als quals afegiran notes de rock, punk, cadències mexicanes, marxes turques o techno-pop.

Els alzireños La Fúmiga s’encarregaran d’escalfar l’ambient amb els seus instruments de vent i percussions. En la seva actuació oferiran temes propis i versions a ritme de ska, melodies llatines, tocs balcànics i música tradicional valenciana.

Dissabte, 7 de juliol: Poetes del Rock

L’espectacle Poetes del rock ajuntarà artistes que fan art amb la paraula. Així, s’escoltaran els versos musicats de Pedro Pastor i Els Bojos Descalços amb el trobador Suso Sudón. Imatge llevada pel remitent.Els seguirà Funambulista, la banda encapçalada pel murcià Diego Cantero. D’altra banda, el gallec Andrés Suárez farà parada a València dins de la gira Des d’una finestra. Finalment, Depedro (el projecte de Jairo Zavala) exhibirà els ensenyaments musicals adquirits a Amèrica Llatina, Àfrica, el Mediterrani i els Estats Units. A més, el recinte comptarà amb l’espai Alzavoz, on es podran escoltar les poesies de Carlos Salem, EscandarAlgeet i Miguel Bregovic. Finalment, es presentarà el circuit de spoken word dels barris de València.

Domingo, 8 de juliol: The Cat Empire

Els australians The Cat Empire faran parada en el Cap i Casal en el marc del seu gira europea d’estiu. La formació es caracteritza per la singularitat de la seva proposta, on es barregen les melodies dels gèneres jamaicans (ska, reggae), els ritmes llatins, el funk o el jazz. Aquesta fusió d’estils ha fet que el sextet sigui una banda molt sol·licitada a tot el món. A més, el públic que s’acosti als Jardins de Vivers podrà conèixer de primera mà alguns dels temes del seu proper àlbum. Així, des del passat 1 de juliol, el grup publicarà un tema nou cada primer de mes a través de la seva pàgina web. Finalment, tot el repertori s’editarà a principis del 2019.

Abans de l’actuació de The Cat Empire, els assistents podran gaudir amb les cançons dels valencians Despentinats. Artífexs d’un rock llatí barrejat amb ska, la banda porta més de deu anys en la carretera amb un espectacle enèrgic i dinàmic.

Els horaris de les actuacions seran els següents:
Dimecres, 4 de juliol – Obertura de portes: 19:30 hores; Novembre Elèctric: 20:30; Izal: 22:30
Dijous, 5 de juliol – Obertura de portes: 19:30 hores; La Fúmiga: 21:00; Emir Kusturica: 22:30
Dissabte, 7 de juliol – Obertura de portes: 19:00 hores; Inici dels concerts: 20:00
Diumenge, 8 de juliol – Obertura de portes: 19:30 hores; Despentinats: 21:00; The CatEmpire: 22:15