Descartada la vaga en els aeroports de València i Alacant

Els treballadors de seguretat de Manises i de l'Altet han obert una taula de negociació amb l'empresa responsable de seguretat.

Compromís

Els treballadors de seguretat dels aeroports de Manises (València) i de l’Altet (Alacant), finalment, sí han obert una taula de negociació amb l’empresa responsable del servei i descarten, de moment, la convocatòria de mobilitzacions anunciada.

Tal com informa l’agència de comunicació EFE, el responsable del sector en UGT, Saturnino Martínez, ha assegurat que els treballadors de tots dos aeroports estan convocats hui a assemblees, que estan previstes de 12.00 hores a 16.00 hores i de 17.00 hores a 20.00 hores.

Encara així, l’amenaça de vaga es manté viva, ja que els sindicats prefereixen esperar al ‘laudo’ d’obligat compliment que en els propers dies haurà de dictar el mediador entre empresa i treballadors de l’aeroport de Barcelona-El Prat (Eulen).

La finalitat és que els treballadors, a través dels sindicats, plantegen diverses peticions a l’empresa Prosegur. Encara que les taules de negociació, no s’obriran fins al proper dia 7 de setembre a València i el 8 a Alacant.

Les reivindicacions passen, principalment, per demanar a l’empresa un complement salarial, aparcaments, rotació en els llocs i ocupació estable, entre altres coses.

Sense oblidar, que el problema -ha subratllat Martínez- són les baixes temeràries i les empreses pirata que accedeixen a les licitacions, moltes del mateix amo, ja que amb l’última reforma laboral s’imposen els convenis d’empresa al nacional.