L’Escuraeta estrena casetes i restringeix la venda de productes

Este mercat ambulant tradicional instal·lat al costat de la Catedral de València ofereix nombrosos objectes artesanals de fang i ceràmica típics de la capital del Túria.

Imaginar-se la Plaça de la Reina en ple mes de maig sense el mercat de L’Escuraeta és inimaginable per als valencians amants de la ceràmica. Un any més, i ja són molts des que arrancara esta tradició del segle XIII, L’Escuraeta ha tornat als peus de la Catedral per a mostrar les creacions artesanals més característiques del cap i casal.

Encara que els objectes més demandats d’este mercat valencià són els tradicionals articles de cuina, el clàssic segueix mantenint adeptes.

A pesar de que L’Escuraeta és un mercat de tradicions enguany no falten les novetats. D’una banda els punts de venda, on l’Ajuntament ha substituït les lones per llocs de fustaA més, canvien els productes i és que es torna a la tradició: el fang i la ceràmica, un fet que alguns comerciants asseguren que no beneficia a les vendes.

I encara que les vendes no van vent en popa, són molts els valencians que segueixen apostant per acostar-se a este mercat. L’Escuraeta va donar el seu tret d’eixida el passat 13 de maig i romandrà obert fins al 18 de juny, una vegada València celebre el Corpus Christi i concloga així la festivitat de la Verge dels Desemparats.