Empar Marco veu “complicat” arrancar l’emissió de ‘À.’ enguany

La directora de la nova RTVV ha assenyalat que comptar amb À. suposarà 11 euros anuals per ciutadà, el cost més baix dels ens autonòmics nacionals.

La directora general de la nova televisió autonòmica de la Comunitat, Empar Marco, ha comparegut este matí en la comissió de Radiotelevisió Valenciana de Les Corts on ha destacat que és “complicat” que ‘À.’ comence a emetre abans de que finalitze este 2017 i que “és difícil” marcar un calendari.

Encara que Marco ha volgut ressaltar les “ganes de començar a emetre” ha assenyalat la seua complexitat a causa de falta de continguts de programació, l’habitabilitat de la seu a Burjassot, el material tècnic i el personal que encara no ha sigut contractat. Respecte a eixa plantilla de treballadors ha defensat la necessitat de comptar amb 500 empleats per a garantir un servei públic que siga “digne” i “modern” on no s’abuse de l’externalización pel cost que suposa.

Empar Marco també ha deixat clar que la borsa de treball no s’ha realitzat per a “afavorir a ningú” doncs es pretenen evitar “els errors” realitzats per l’antiga RTVV així com convocar unes proves selectives pròximament. A més, Marco ha recordat que van ser Les Corts Valencianes els qui van fixar la preferència per als extrabajadores de Canal Nou i Ràdio Nou.

La directora del nou ens audiovisual ha recordat que per a cobrir les més de 4.000 hores de televisió previstes per a enguany es donarà treball a prop de 800 persones del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana incloent a joves valencians.

Respecte al pressupost de la nova RTVV, Marque ha assenyalat que la seua posada en marxa suposarà 11 euros anuals per ciutadà el que està per davall de la mitjana de les televisions autonòmiques espanyoles i lluny dels 67 euros que es paga en països europeus.