dragon
SHARE

La Marina de València celebra la seua XI Festa Aniversari en gran, amb activitats úniques de gran dimensió física o humana com l’exhibició del primer Dragon Boat que solcarà les aigües de la dàrsena històrica. També per a amants dels reptes, s’inaugurarà un dels tres inflables més grans del món: el circuit d’obstacles Crazy Warrior, una gymkana familiar de 50 metres de longitud.

Estes són solament dos de les propostes de la festa que es desenvoluparà en La Marina este dissabte, 15 de setembre, d’11h a 23h, amb activitats nàutiques i culturals gratuïtes per a tota la família. La jornada “L’any de la mar” comptarà amb foodtrucks, menús especials dels restaurants del recinte, portes obertes en Marina d’Empreses i actuacions musicals com les de The Excitements, Ramonets o Dani Miquel. La nàutica tradicional i actual estarà presents també a través d’exhibicions, regates i activitats obertes a tots els públics.

Un Drac i dotze dones

En aigües de la nostra marina, l’equip Dragon Boat BCS València estrenarà piragua, una espectacular embarcació de 9,7 m, amb cap i cua de drac, que serà comandada per dotze dones que han patit càncer de mama. D’ 11h a 12h, realitzaran una exhibició enfront de l’edifici Veles e Vents. Dragon Boat és un esport mil·lenari d’origen xinès que ja compta amb més de 50 milions de remers a tot el món i 5500 remers en la modalitat BCS (Breast Cancer Survivors).

Equip Dragon Boat BCS Valencia.

Remar per superar el càncer de mama en equip és una proposta que va començar a prendre forma en Vancouver, Canadà, en 1996, arran d’un treball de recerca del doctor Donald C. McKenzie (Universitat de British Columbia). McKenzie va demostrar la importància de l’exercici del tors i els braços en la recuperació després del tractament d’este tipus de càncer i va crear un grup de rem de 24 dones que van patir esta malaltia. Va triar el Dragon Boat, modalitat de piragüisme en la qual un equip entre deu i vint persones rema al uníson al ritme d’un tambor, perquè implica un tipus d’exercici repetitiu, exigent que, a més dels beneficis físics, ajuda a desenvolupar la fortalesa mental i l’esperit d’equip, harmonia i acompanyament.

“Esta exhibició pretén ser un exemple de superació per a les persones malaltes i per a la societat en general”, assenyala Verónica Petit, fundadora de Dragon Boat BCS València, la secció de piragüisme de Marina València Sailing Club. Les dones interessades a formar part de Dragon Boat BCS València, podran informar-se el mateix dia 15, en un stand propi instal·lat en La Marina de València.

Maqueta de l’inflable Crazy Warrior.

Una gymkana inflable d’1.750 metres

Es diu Crazy Warrior, és únic a Espanya i s’inaugurarà en La Marina de València durant la festa d’aniversari. Este circuit inflable mesura 50 metres de llarg per 20 metres d’ample i està compost per quatre carrers amb rocòdroms, tobogans, rodes gegantes, tubs, recorreguts de boles, túnels, trinxeres, pèndols i altres divertits obstacles que adults i xiquets hauran de superar. Des de les 11h fins a les 20h, la gymkana, pensada per a un públic familiar, estarà instal·lada en la Plaça de la Sal. El preu de l’entrada és de 3 euros.