Les deu mesures que modernitzaran la Comunitat Valenciana

La Generalitat planteja objectius com la creació d'un inventari del patrimoni de la Guerra Civil, un programa d'ajudes per a rejovenir la plantilla de Justícia o un pla contra el desaprofitament alimentari.

medidas
El president de la Generalitat Valenciana acompañado de parte del Consell en el Seminari de Govern Estiu 2018.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, acompanyats per la resta de membres del Consell, han presentat este cap de semana en la roda de prensa posterior al Seminari de Govern – Estiu 2018 el nou pla d’objectius del Consell per a el semestre vinent.

El document consensuat, que compta amb 50 mesures per a impulsar el semestre vinent, contempla un gruix d’actuacions encaminades a l’actualització i modernització de l’administració pública, així com a l’anàlisi i prospecció del futur de la Comunitat Valenciana.

Bateria de mesures

Des de Presidència es plantegen objectius com la posada en marxa d’un programa de viabilitat financera per als municipis amb problemes per a la sostenibilitat dels seus serveis públics o l’impuls del Projecte Destinacions Turístiques Intel·ligents, a través de l’Oficina de destinacions intel·ligents i el programa Platges Intel·ligents.

Per part seua, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives organitzarà el Fòrum internacional de regions i municipis europeus i de les riberes mediterrànies per una política migratòria alternativa i presentarà un pla de formació per a afavorir la professionalització dels cuidadors de persones dependents en l’entorn familiar.

Quant a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, té com a objectius per als pròxims mesos la implantació de la cita prèvia per a ajudar la ciutadania en la tramitació de les seues obligacions tributàries, així com la revisió i actualització de l’inventari de béns immobles de la Generalitat.

D’altra banda, la Conselleria Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques s’ha compromès a aprovar un nou decret de condicions de treball per al seu personal, ja que l’últim es va aprovar en 2006, així com a elaborar un programa d’ajudes per a rejovenir la seua plantilla.

Des d’Educació s’elaborarà un inventari del patrimoni de la Guerra Civil que permetrà establir l’estat de conservació i la seua catalogació per a evitar l’actual dispersió. A més, es posarà en marxa un pla de foment de la formació professional com a motor d’innovació i d’ocupació, que comptarà amb una línia d’ajudes a la innovació pedagògica en aquest àmbit i del programa AvantFP per a acostar la formació al teixit productiu.

Mónica Oltra durant la seua intervenció en el Seminari de Govern Estiu 2018.

Per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’elaborarà una norma autonòmica per a regular la publicitat i propaganda de productes i serveis sanitaris que no compten amb evidència científica ni complisquen els deguts requisits de veracitat, claredat i informació. A més, també es publicarà l’Estratègia Oncològica Pediàtrica, amb l’objectiu de generar entorns amables que revertisquen en el benestar dels xiquets i xiquetes que estan en tractament.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball se centrarà en el Pla Valencià d’Estadística, que servirà per a modernitzar la base d’estadística de la Generalitat i els seus organismes, una informació que estarà disponible per a la ciutadania. Des del Servef també s’impulsarà un debat públic sobre el futur del treball en la Comunitat per a realitzar una anàlisi que permeta identificar els reptes i oportunitats per a millorar l’economia valenciana.

En matèria d’Agricultura s’elaborarà un catàleg de sòls forestals per a protegir el bosc i s’elaborarà un pla contra el desaprofitament alimentari per a propiciar una adaptació del model de producció i consum a l’economia circular i el desenvolupament sostenible.

De les mesures que durà a terme els pròxims mesos la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori destaca l’aprovació d’un reglament per a la creació de l’Observatori de l’Habitatge i Segregació Urbana per a garantir l’existència d’un parc públic d’habitatge suficient. A més, es redactarà l’Estudi del Sector Logístic de la Comunitat, per a determinar la seua situació actual.

Des de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació impulsaran la Iniciativa Empresarial per a l’Ètica i el Bon Govern amb l’objectiu de reflexionar sobre la prevenció de la corrupció en l’àmbit empresarial i de les administracions públiques. També se celebrarà el Congrés de les comunitats valencianes a l’exterior, on es presentaran propostes orientades a millorar el coneixement mutu entre els residents en la Comunitat i els valencians en l’exterior.