Un 42% dels conductors valencians posa en perill la seua integritat per mala senyalització

Segons un estudi, la presència d'altres usuaris i l'existència d'accidents en la via també són els principals motius de distraccions externes.

conductores

Un 42% dels valencians ha posat en perill la seua integritat o la d’uns altres a causa de la mala senyalització. Esta és una de les principals conclusions de l’estudi elaborat per BP España, CASTROL i el RACE en el marc de la campanya #AlVolanteLoImportante, posada en marxa amb l’objectiu de conscienciar a la societat del perill de les distraccions en la carretera provinents tant d’elements físics, situats fora del vehicle com de circumstàncies que tenen lloc en l’exterior del mateix.

Es tracta d’un percentatge sensiblement superior al del conjunt del país, on un 37% admet haver realitzat en alguna ocasió algun tipus de maniobra incorrecta per una senyalització errònia.

L’estudi, que cerca analitzar els diferents elements externs que poden distraure durant la conducció, destaca que, per als valencians, els tres elements externs més rellevants que poden pertorbar la seua atenció al volant són: la presència d’altres usuaris com a vianants, ciclistes o motoristes (60%), trobar un accident en la via (51%) i, compartint tercera posició, la senyalització confusa i la falta d’atenció al que succeeix en la via, tots dos assenyalats per un 43%.

En termes generals, un 87% dels valencians entrevistats consideren que la senyalització en les vies és important, més enllà de la tipologia concreta a la que es faça referència. En concret, per a la immensa majoria dels enquestats (93%) els semàfors resulten fonamentals a l’hora de garantir una conducció segura, seguit dels senyals verticals i dels senyals circumstancials i d’abalisament (91%).

Esta pot ser una de les raons per les quals el 72% dels valencians centra la seua atenció en la senyalització per sobre de les indicacions del GPS. D’acord a les conclusions de l’enquesta, el GPS no ha arribat a substituir la funcionalitat dels senyals d’orientació, i solament un 28% admet prestar més atenció a les instruccions del seu navegador. No obstant açò, quasi la meitat dels conductors entrevistats (49%) reconeix que ho utilitza de manera habitual mentres condueix.

L’operació eixida arranca amb més de dos milions de desplaçaments a la Comunitat