El Certamen de Bandes de la Diputació reunirà prop de 600 músics este cap de setmana

Este dissabte 7 Televalencia retransmetrà en directe este concurs consolidat, un de les fites més importants en el món de la bandística.

Este cap de setmana arriba el Certamen de Bandes de la Diputació de València al Palau de la Música que retransmet en directe 7 Televalencia a partir de les 20:30 hores.

Participen prop de 600 músics que seran valorats pel jurat presidit pel diputat de Cultura, Xavier Rius, estarà acompanyat per reconegudes personalitats com Pablo Sánchez Torrella, Vicente Soler Solano, Juan Gonzalo Gómez Deval, Francisco Signes Castelló i Beatriz Fernández Aucejo.

El Certamen de Bandes de la Diputació és un concurs amb caràcter anual, molt consolidat, i un de les fites més importants al calendari d’esdeveniments del món de la bandística. El certamen de bandes és una activitat més dins de la marca paraigua creada per l’Àrea de Cultura, “València és música”, on també tenen cabuda altres activitats musicals com les trobades de folklore “D’arrel”, el programa “Etnomusic” del Museu Valencià d’Etnologia o els concerts del Premi Iturbi de piano.

El dissabte comencen a interpretar les bandes de Quarta Secció, que són aquelles formacions de fins a 40 músics; i a continuació les de Tercera Secció, de fins a 50 membres. Per al diumenge al matí participaran les bandes de Segona Secció, de fins a 70 membres; i la Secció Especial, la més nombrosa, amb 110 participants; a la tarda cinc bandes de Primera Secció, de fins a 90 membres cadascuna, competiran pels diferents premis.

El Certamen de la Diputació de València és una fita obligada per a les societats musicals, per poder presentar la seva contribució al desenvolupament musical i a l’enfortiment de l’estructura sociocultural valenciana. Per tot això, la Diputació de València sempre ha estat i estarà al capdavant del treball amb les bandes, amb una especial atenció i una important dotació de recursos humans i econòmics, al Certamen de Bandes i al programa de concerts del Retrobem, que ha permès, solament en 2017, realitzar més de 700 concerts en tot l’àmbit d’actuació territorial de la Diputació.