kaunas

L’entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. L’equip lituà va eixir en tromba amb una defensa molt agressiva que va col·lapsar les idees de l’equip taronja mentre ells trobaven l’anella, especialment de la mà de Toupane, la qual cosa va obligar a Vidorreta a parar el partit amb 11-0 després de tres minuts. Zalgiris es va ficar ràpid en bandera i Thomas va anotar la primera cistella taronja després d’estar tretze a baix. Un triple de Dubljevic va trobar la resposta d’un altre sobre la botzina de Micic, i encara que Thomas ja havia posat en marxa la maquinària ofensiva taronja amb la seua segona cistella, es va arribar amb 18-7 a lequador del primer quart. Valencia Basket va encadenar diverses defenses bones, Van Rossom va anotar el triple i quatre tirs lliures de Pleiss retallaven a sis el desavantatge taronja (20-14 min.8). Ulanovas va tallar el parcial taronja i Davies des de la personal va tornar a posar deu a dalt a l’equip local, encara que Green va tornar de la seua lesió clavant un triple i traient una falta personal per a anotar dos tirs lliures per a acostar a cinc al quadre taronja, encara que la cistella final de White deixava el marcador en 26-19 al final del primer quart.

Milaknis va ficar un triple per a començar el segon acte, però Van Rossom va poder anotar en transició i després de la segona falta de Rudez, Vidorreta va posar junts en la pista a Pleiss i Dubljevic. Milaknis seguia fent mal amb el triple i Jankunas des de la mitja distància va posar el 34-21, i encara que Pleiss va contestar ràpid amb una cistella amb addicional, Milaknis va ficar el seu tercer triple del quart, Toupane va anotar en transició i Jankunas després de rebot ofensiu per a disparar la renda lituana a 17 punts. Rafa Martínez va trencar la sequera ofensiva amb una cistella trepitjant la línia de tres, San Emeterio es va fabricar la cistella en una acció individual i Will Thomas va anotar un tir lliure per al 43-29, però Zalgiris seguia anotant amb facilitat i no permetia a l’equip taronja acostar-se en el marcador, per la qual cosa al descans es va arribar amb un marcador de 47-31.

La segona meitat va començar amb una cistella després del rebot ofensiu de Thomas i una altra de Davies. El pivot nord-americà va cometre dues faltes molt seguides i una tècnica que va suposar la seua eliminació del partit per cinc personals. Pleiss va anotar, però també Toupane i Van Rossom va habilitar a Thomas per a l’esmaixada. Els àrbitres van xiular tècnica a Doornekamp i el que va acabar en una jugada de tres punts a la qual va contestar Tibor amb una esmaixada després d’un coast to coast. Tot i la millora ofensiva de l’equip taronja, Toupane protegia l’avantatge local per arribar 56-40 a la meitat del tercer quart. Quatre tirs lliures de Van Rossom van trobar la resposta d’un triple d’Pangos en una jugada en què Dubljevic va haver de retirar lesionat en un turmell. Thomas i White intercanviaven cistelles i un triple d’Erick posava el 61-49 a tres minuts del final del quart. Pangos no deixava que la renda local baixés de dotze fins que dos tirs lliures de Thomas i dos triples seguits de Green posaven el 63-57 amb deu minuts per jugar.

El tercer triple seguit de Green va posar a tres a l’equip taronja encara que Pangos replicar ràpid amb una acció individual i una estratègia de fons li va donar a White un 2 + 1 per al 68-60. Però San Emeterio va contestar amb una altra cistella amb addicional i després de la bona defensa de l’equip taronja, l’aler càntabre es va dur de nou a Milaknis al pal baix per obligar Jasikevicius a aturar el partit amb 68-65 a huit minuts del final. White va anotar els dos tirs lliures, però Abalde va convertir la cistella trepitjant la línia de tres per mantindre a tres a l’equip taronja i Van Rossom va assistir a Pleiss per posar el 70-69 al pas per l’equador de l’últim quart. Un ganxo de Pleiss culminava la remuntada taronja (70-71) i encara que Pangos va anotar ràpid a l’altra banda, el center alemany feia valdre la seua superioritat per a tornar a anotar. Amb canvis constants al marcador, Jankunas mantenia l’intercanvi de cops i White des del tir lliure posava el 76-73. I després de la decisió taronja, un triple de Milaknis li va donar sis d’avantatge al quadre local, tot i que Pleiss va ficar un triple per al 79-76. Kavaliauskas va anotar prop de cistella i els àrbitres van xiular falta en atac de Van Rossom a minut i mig del final. A l’altra banda, Ulanovas es va fabricar la cistella per al 83-76 a 1:18 d’acabar el partit. Will Thomas no donaria el seu braç a tòrcer anotant dos triples consecutius que permetien somiar als taronja (83-82). Pangos viatjava a la línia de tirs lliures anotant el primer. El rebot a falta de 8 segons cauria en les mans de White que la deixava en mans de Ulanovas per anotar dos tirs lliures que definirien el resultat final (86-82).