barça lassa

València Basket es va portar un dur i competit partit al superar el Barça Lassa en un partit en què va mantindre la sang freda en els moments més calents, aconseguint un espectacular 21 de 21 en tirs lliures, inclosos diversos decisius de Bojan Dubljevic i Fernando San Emeterio.

L’entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos tirs lliures de Doornekamp i un triple de Rafa Martínez donaven un primer avantatge a l’equip taronja, que va pujar fins a un 9-4 gràcies a l’aportació ofensiva del capi, fóra anotant des de la mitja distància o habilitant a Dubljevic per a encistellar baix el cèrcol. Pressey va trencar el parcial però un triple de Doornekamp posava el 12-6 al pas per l’equador del primer acte. El canadenc va posar una màxima de huit punts abans de cinc punts consecutius de Navarro per al 14-11. Una antiesportiva de Fernando San Emeterio sobre Rakim Sanders li va donar un tir al nord-americà, encara que Will Thomas va parar el parcial en contra amb una bonica acció individual i Pleiss taponant en un costat i percutiendo a taula després de rebot ofensiu en l’altre portava a Sito Alonso a parar el partit amb 18-12. Oriola va atacar el cèrcol a passada de Heurtel per a convertir, Pleiss va anotar dos tirs lliures i després de la pèrdua del Barça, un palmeig a taula del center alemany deixava el marcador en 22-14 al final del primer quart.

Oriola, Sanders i un triple de Navarro van posar a un al quadre català fins a un triple de Rudez, però el Barça seguia trobant bons tirs després de jugada col·lectiva i Heurtel trobava per dues vegades als seus companys, la qual cosa portava a Vidorreta a demanar temps mort amb empat a 25. Després de diverses bones defenses, Rudez va anotar el seu segon triple del partit des de la cantonada i Van Rossom va convertir dos tirs lliures per a posar el 30-25 en la meitat del segon quart. Claver va ficar un triple, Rafa Martínez li va contestar ràpid amb una safata i Heurtel va encistellar un altre triple per a posar a un al quadre blaugrana. Una falta amb tècnica consecutiva carregava amb quatre personals a Tomic i li donava un tir lliure a Rafa i després de l’error i la defensa, Doornekamp clavava el triple i després d’una falta en la lluita pel rebot, Dubljevic ficava dos tirs lliures per a posar set a dalt a l’equip taronja. Després d’una altra bona defensa de l’equip taronja, Abalde es va fabricar l’espai i va convertir el triple per al 41-31. Heurtel va aconseguir el triple, Will va trobar baix l’anella a Dubljevic per a la cistella i Moerman va anotar dos tirs lliures perquè el partit arribara a l’intermedi amb 43-36.

Navarro i Dubljevic van intercanviar cistelles per a començar el quart, i a l’encert d’Oriola, el montenegrí va respondre fabricant-se un ganxo per a mantindre l’avantatge local. Pau Ribas va aconseguir cinc punts seguits per a acostar a dos al quadre blaugrana, però l’esforç de Dubljevic en el rebot ofensiu es va vore recompensat amb un triple de Rafa. I després d’una bona defensa, Van Rossom va trobar en transició al capi per a posar el 52-45. Oriola va ficar un triple sobre la botzina i Van Rossom va tornar a connectar amb un company, en este cas Will Thomas, per a la cistella baix l’anella. El belga va acabar per trobar-se a si mateix i va clavar un triple llunyà, però Oriola i Claver mantenien a sis al conjunt català (57-51 min.27). L’equip taronja no encistellava però aconseguia segones opcions i al final, San Emeterio va convertir baix l’anella després d’una estratègia de fons, encara que Sanders li va contestar amb un 2+1. Sito Alonso va posar cames fresques en el camp i encara que Oriola va anotar a taula baix l’anella, San Emeterio va clavar el triple per al 62-56. Un tir lliure d’Oriola i un palmeig de Moerman deixaven el marcador en 62-59 amb deu minuts per jugar.

L’últim acte va començar amb una safata de Abalde i una cistella des de la mitja distància de Heurtel, encara que les defenses van apretar i el partit va entrar en un estat d’ansietat i tensió del que va eixir primer l’equip taronja amb dos tirs lliures de San Emeterio per al 66-61. Llançat per una Fonteta entregada, l’equip taronja, malgrat l’acumulació de minuts en la seua curta rotació, va tancar el seu cèrcol en les següents accions i una safata de Van Rossom posava set a dalt als homes de Vidorreta a cinc i mig del final. Heurtel va trencar la sequera blaugrana amb una acció individual, però Dubljevic va contestar en l’altre costat amb un triple per al 71-63. Heurtel va assumir el protagonisme ofensiu dels seus traient personals per a anar a la línia del tir lliure i després de la fallada en atac, els àrbitres van xiular falta de Doornekamp sobre Navarro, que va aprofitar un dels seus tirs, i de Tomic sobre Dubljevic, que va ficar tots dos per a entrar 73-66 en els últims tres minuts. Ribas va fallar el triple i Dubi es va fabricar la cistella baix l’anella, encara que Navarro va clavar el triple per a acostar a sis als seus. L’equip taronja no va poder anotar en la següent acció, però Pau Ribas va perdre la pilota en trepitjar la línia lateral. En l’atac taronja, els col·legiats no van apreciar personal sobre Rafa Martínez, que va perdre la pilota per passos i Sanders va ficar el triple per al 75-72 ja ficats en l’últim minut. Després del temps mort, Valencia Basket va atacar llarg i Dubljevic va rebre falta personal, convertint els dos tirs lliures. Heurtel va anotar ràpid però l’equip taronja va traure ràpid i va rebre San Emeterio, que va rebre personal i tampoc va perdonar. Navarro no va anotar, Valencia Basket va assegurar el rebot i el partit amb els tirs lliures finals per a un triomf per 81-76.