ajacinU

Valencia Basket va sumar la seua tercera victòria consecutiva en la Turkish Airlines Euroleague en un partit en el qual va arrasar en la primera part a l’Unicaja i va saber cuidar el seu avantatge per a acabar vencent per 91-53. L’equip taronja va enlairar-se en el primer quart amb un parcial de 14-0 i va arribar a manar per 36 punts poc abans del descans. Erick Green amb 19 punts i Abalde amb 18 van ser els més destacats en un triomf coral en el segon partit europeu en tres dies.

L’entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Erick Green va anotar les dues primeres cistelles de l’equip taronja encara que McCallum li replicava per a mantindre el marcador igualat en els primers compassos. Dos triples seguits de Doornekamp i Dubljevic i dues cistelles de Green van donar la primera xicotet avantatge al quadre local (14-7 min.5) amb un parcial que va tallar Musli amb una acció individual. El segon triple de Dubljevic va portar a Plaça a parar el partit, però Thomas va posar per primera vegada la desena d’avantatge i Van Rossom en transició va elevar la renda taronja fins al 21-9. Rafa Martínez, Van Rossom des del tir lliure i un 2+1 de Pleiss van ampliar el parcial fins a un 14-0 per a posar una màxima de 28-9 abans que Brooks des de la mitja distància parara l’estirada taronja. Un triple de Rafa Martínez deixava el marcador en 31-11 al final del primer acte.

El segon quart va començar amb un triple de Rafa Martínez i una safata en transició de Green per a posar el 36-11 abans del mat de Shermadini. Green des de la mitja distància i cinc punts seguits d’Alberto Abalde feien estèrils els punts de Milosavljevic i Díez. I el triple de Erick Green col·locava el 46-17 a 3:30 per a arribar al descans. McCallum intentava fer reaccionar als seus, però València Basket no alçava el peu de l’accelerador amb els punts de Green i Abalde per a posar una màxima de 31 punts (50-19). Després de la cistella de Díez, Abalde amb un triple, Green en transició i un fade-away de Thomas feien més gran la ferida fins al 57-21. Dani Díez i Brooks van activar una mica l’ofensiva malaguenya per a deixar el marcador en 57-25 en arribar a l’intermedi.

Will Thomas va obrir el marcador de la segona meitat encara que Unicaja va tractar de començar a baixar el seu desavantatge quan va trobar l’encert de Salin. Però Valencia Basket no volia caure en la relaxació. Liderats pel capità Rafa Martínez, que el mateix anotava un triple que assistia a Dubljevic per al 2+1 col·locant el 65-30 en el videomarcador de la Fonteta. Musli va anotar i Waczysnki van encadenar dos triples seguits i aprofitar la falta d’encert taronja per a baixar un poc el desavantatge. Però Will Thomas va clavar un triple per a retornar el +30 i Pleiss des del tir lliure col·locava al 70-38 a minut i mig per al final del tercer quart. El quadre malagueny va encadenar un parell de cistelles i Abalde va clavar un triple des de la cantonada per a deixar el marcador en 73-42 amb deu minuts per jugar.

Amb el partit decantat, els dos equips van baixar el ritme i es van mossegar poc en els primers minuts de l’acte final amb un intercanvi de cistelles entre Abalde i Okouo. Waczynski va seguir aprofitant els espais per a anotar de tres però va trobar la ràpida resposta d’un Abalde enxufat amb un altre triple. Amb el polonès d’Unicaja assumint tot el pes d’Unicaja, Doornekamp i Dubljevic mantenien per damunt dels trenta l’avantatge taronja amb cinc minuts per a acabar (82-51). L’aler Josep Puerto va eixir a pista per a jugar eixos últims cinc minuts i va traure l’aplaudiment de la Fonteta amb un tap i anotar dos tirs en accions consecutives. També va saltar per a la recta final l’islandès Hlinason per a robar una pilota i posar un tap, amb Puerto robant el xou amb una cistella des de la mitja distància per a pujar la renda de nou a +35. Abalde es va retirar amb la seua primera gran ovació de la Fonteta i els joves van seguir aportant a l’equip per a mantindre la renda i un triple de Rafa Martínez va suposar el seu punt 1.500 en competicions europees en un partit que va acabar amb una canastra de Hlinason per a un resultat final de 91-53.