Així és com els cuidadors de Bioparc salven la vida d’un poltre de zebra de morir ofegat

La ràpida intervenció dels tècnics va ser crucial per a que el nounat puga seguir amb vida.

Els tècnics cuidadors de Bioparc València han arriscat la seua integritat física per a salvar a una cria de zebra que va caure en un estany gens més nàixer. Durant uns angoixants minuts en els quals l’animal nounat amb prou faenes va poder mantenir-se a flotació.

Tal com es pot observar en el vídeo, la ràpida intervenció dels cuidadors va ser crucial per a salvar la vida del poltre nounat que havia caigut accidentalment a la ria. La professional actuació dels cuidadors del parc que ràpidament van salvar a la cria i la van lliurar a la preocupada mare va deslligar llavors l’emoció i aplaudiments per l’anhelat “final feliç”.

A les 14.45h. la Xiqueta, una de les zebres que habita en la zona de la sabana de BIOPARC, es posava de part davant l’atònita mirada dels visitants. Com és habitual, es va engegar el protocol del departament tècnic que, en aquests casos, suposa observar i confirmar que la vida s’òbriga camí de la forma més natural. I així va discórrer tot, amb el “miracle” que implica veure com la mare estimula llepant i netejant al poltre i com aquests mamífers són capaços de posar-se en peus als pocs minuts. Així, gens feia presagiar que, després de desprendre’s el cordó umbilical i la placenta, el nounat es trobava en greu perill de morir ofegat en caure en la ria. Davant aquesta situació, es va activar el protocol d’actuació vetlant pel benestar de l’animal i valorant el risc i intervenció necessària, per la qual cosa es va decidir que dos cuidadors es ficaren en la ria espantant a la nerviosa mare que també intentava entrar en l’aigua per a auxiliar al seu nounat. En uns segons van aconseguir agafar al poltre i deixar-ho fora de perill, moment en el qual la mare va començar a llepar-ho acuradament per a comprovar que estava ben.Amb el “final feliç” els visitants i el personal del parc van respirar alleujats i van mostrar la seua alegria i emoció amb aplaudiments i felicitacions.

Després d’una nit tranquil·la, el poltre i la femella es troben bé i instintivament el xicotet segueix a la seua mare que manté la protecció i alleta a demanda, mentre l’altre poltre que va nàixer al juliol i la resta de la rajada, no amaguen la seua curiositat pel nouvingut.

La mare, La Xiqueta, va arribar en 2007 del Zoo de Trobe(Alemanya) i el pare, Zambé, va ser traslladat des de Safari de Peaugres (França) en 2012.