Alfafar conclou les festes amb èxit de participació

L'ofrena floral a la Mare de Déu del Do, el Gran Fons Nocturn i el Correfoc, han sigut alguns dels actes amb més afluència.

participación

Van començar el passat 1 de setembre i el diumenge dia 10 posaven punt i final a deu dies de cultura, tradició i entreteniment. La gran majoria de les activitats preparades han sigut per a gaudir en família, ludoteca als matins amb diferents cintures i jocs perquè pogueren divertir-se. I a les vesprades, música, teatre i animació, on cal destacar l’alta implicació per part dels veïns i veïnes d’Alfafar.

Esdeveniments esportius, quasi diàriament, han mostrat la gran cultura de l’esport que es practica en el municipi. Volteta a Peu Infantil, Marxa Cicloturista per la Marjal, exhibicions de gimnàstica rítmica, campionat de billar, voleibol, tir, ciclisme, escacs, partit de futbol benèfic, exposició “Els nostres ídols: Claramunt”, masterclass de defensa personal femenina enfocada a la prevenció de violència de gènere o zumba han sigut les activitats esportives dutes a terme durant aquests deu dies de festa, tancant l’agenda esportiva amb el Gran Fons Nocturn, esdeveniment que va comptar amb una gran participació, tant de veïns i veïnes d’Alfafar com a persones d’altres municipis adjacents.

A més, s’ha pogut gaudir de la vela llatina, que amb la formació de l’associació d’aquesta modalitat recentment, Associació Cultural de Vela Llatina d’Alfafar, ha sigut protagonista, tant en el seu esdeveniment esportiu com en la plaça de l’Ajuntament, on es van col·locar 2 barques per a acostar la tradició d’aquest esport a la població d’Alfafar.

Música en directe a les nits, amb grups com a Seguretat Social, La Tribu o el tribut a Queen, han fet divertir-se a la població més jove d’Alfafar. També s’ha comptat amb musicals o monòlegs, podent gaudir d’ells tota la població.

El Correfoc ha sigut un dels esdeveniments més esperats pels xiquets i xiquetes del municipi, perquè ho passen en gran corrent davant dels dimonis i posant-se sota les espurnes que desprenen els mateixos, alhora que ballaven al ritme d’una batucada, omplint el carrer del Sol de focs artificials.

L’ofrena de flors a la Mare de Déu del Do, és un de les cercaviles més emotives de les festes, on participa part de la societat d’Alfafar, lliurant flors a la patrona del municipi. A més, el dia 8 de setembre s’ha celebrat en la localitat la festivitat de la patrona, la Mare de Déu del Do, duent a terme la processó amb un posterior castell de focs artificials.

Les festes d’Alfafar, enguany, han unit diversió, tradició, cultura i entreteniment per a oferir a les i els alfafarenses unes festes inoblidables. Des de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alfafar, s’ha treballat conjuntament amb associacions i entitats fent que tot isquera tal com estava previst. Unes festes on el respecte, el control i el bon ambient han sigut els protagonistes podent acabar les festes satisfactòriament i posant la vista en les pròximes.