setmana ciclista valenciana

La tercera etapa de la Setmana Ciclista Valenciana va arribar dissabte passat a la Plaça de l’Ajuntament, on els espectadors i aficionats a aquesta disciplina van poder gaudir de l’espectacle esportiu en el centre de la ciutat. La tercera jornada d’aquesta prova, dirigida exclusivament a dones ciclistes professionals, va eixir de Sagunt a les 12 hores per a recórrer 137 quilòmetres travessant el port de L´Oronet fins a arribar a València, aproximadament a les 16 hores.

La segona edició d’aquesta competició solament per a dones, organitzada pel Club Ciclista Escapada, va començar dijous passat 22 de febrer i consta de quatre etapes que, un any més, recorren les tres províncies de la Comunitat. La tercera d’aquestes etapes, amb meta a València, va comptar amb 137 quilòmetres, el tram més llarg de la prova.

La delegada municipal en matèria d’Esports, Maite Girau,va expressar que “és una satisfacció haver aconseguit que aquesta segona edició de la Setmana Ciclista arribe al cor de la nostra ciutat i acollir a les féminas d’elit, ja que apostem per l’esport femení i sempre estarem recolzant aquest tipus d’iniciatives que visibilizan a les dones esportistes. Convidem a la ciutadania al fet que participe en aquest esdeveniment d’una disciplina amb gran arrelament en la nostra ciutat i en la nostra comunitat”, va concloure la regidora.

Setmana Ciclista Valenciana

La dificultat orogràfica de la tercera jornada es trobava en el port de L´Oronet, de segona categoria, el cim de la qual estava situada encara a 48 km de meta. La localitat de Sagunt, a més de l’eixida, acollirà dos sprints especials en els quilòmetres 29 i 60, mentre que la línia de meta va estar situada en la mateixa plaça de l’Ajuntament de València.

Hannah Barnes, vencedora de la Setmana Ciclista Valenciana

La sud-africana Ashleigh Moolman-Pasio i l’espanyola Alicia González li acompanyen en el podi final.

Benidorm va dictar sentència i va coronar, aquest diumenge, a Hannah Barnes com a vencedora final de la Setmana Ciclista Valenciana. La quarta i última etapa va ser, com s’esperava, decisiva per la seua duresa. Després dels 118 quilòmetres de recorregut, un grup amb les nou millors corredores de la carrera es va plantar en l’avinguda Rei Jaume I per a disputar-se el triomf. Barnes va ser la més ràpida i es va anotar la seua segona victòria parcial –va guanyar també a Gandia- i la general final de la carrera.

Un total de 145 ciclistes van prendre l’eixida disposades a donar tres voltes a l’exigent traçat rompepiernas de 38’5 quilòmetres amb ascensió a l’alt de Finestrat (3ª categoria) inclosa. En la primera volta la carrera es va trencar per complet fruit del ritme imposat per les corredores de Cervélo-Bigla i Canyon Sram, que van tractar de despenjar a la líder de la carrera, la italiana Marta Bastianelli (Ale Cipollini).

Un grup de nou ciclistes va aconseguir distanciar-se. Ho formaven Cecilie Uttrup Ludwig i Ashleigh Moolman-Pasio, del Cervelo-Bigla, Katarzyna Niewiadoma, Pauline Ferrand-Prevot i Hannah Barnes, del Canyon Sram, Mavi García i Alicia González, del Movistar Team, i Shara Gillow i Eugénie Duval, de la FDJ Nouvelle Aquitaine. El grup davanter va completar els primers 38’5 quilòmetres en poc més de 52 minuts, a una velocitat mitjana superior als 46 km/hora, i la distància respecte al grup del mallot taronja ja era superior al minut.

En el primer pas per meta, Hannah Barnes va puntuar en primer lloc per l’esprint especial, aconseguint altres 3” de bonificació, per 2” de Mavi García i 1” de Katarzyna Niewiadoma.

En el segon gire la diferència entre els dos grups principals va augmentar. Les de davant van col·laborar entre elles i Ashleigh Moolman-Pasio va coronar en primer lloc Finestrat. En meta (Km 77) l’avantatge respecte al grup de la líder Bastianelli era ja de 3’30”. A més, en el segon esprint especial Hannah Barnes va tornar a demostrar ser la més ràpida, convertint-se en la líder virtual de la carrera.

Ja en la tercera i última volta al circuit Cervelo-Bigla va tractar de seleccionar encara més el grup davanter. Encara que en un primer moment van aconseguir despenjar a Pauline Ferrand-Prevot, Alicia González i Eugénie Duval, finalment les tres corredores van tornar a entrar en el grup.

En l’alt de Finestrat va tornar a coronar en primera posició Ashleigh Moolman-Pasio, que ha demostrat ser la millor escaladora de la carrera. Fins a meta es van succeir els atacs entre les corredores escapades encara que al final la victòria es va decidir en un ajustat esprint en el qual Hannah Barnes va tornar a demostrar ser la més ràpida. Moolman-Pasio va ser segona i Alicia González va repetir el tercer lloc de Vila-real. El grup encapçalat per la capdavantera, Maria Bastianelli, arribava a meta a 2’39” de la guanyadora.

A Benidorm es van imposar els mallots definitius de la Setmana Ciclista Valenciana que va tenir a la britànica Hannah Barnes (Canyon Sram) com a guanyadora final, secundada en el podi per Ashleigh Moolman-Pasio (Cervelo-Bigla) i Alicia González (Movistar Team).

El mallot de la muntanya va ser para Ashleigh Moolman-Pasio, el dels esprints especials per a Belle De Gast (Parkhotel Valkenburg), el de millor sub23 per a Abby-Mae Parkinson (Trek Drops) i el de primera autonòmica per a Cristina Martínez (Bizkaia Durango – Euskadi Murias). Per equips el triomf va ser para Canyon Sram, seguit de Movistar Team i Cervelo-Bigla.

A l’acte de lliurament de premis a Benidorm van assistir el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, el diputat d’Esports d’Alacant, Juan José Castelló, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i els regidors Arturo Cabrillo (Esports), Paquita Ripoll (Igualtat), Lourdes Caselles (Urbanisme i Hisenda) i Ángela Llorca (Benestar Social)